Sterowanie głosem w całym domu
-
Jerry91122
Jeżeli nie przeszkadza Ci sterowanie po angielsku to ifttt i linki bezpośrednie. Mam w domu dwa głośniki google home mini i 2 telefony z Androidem z dodana próbka voice match. Zauważyłem że głośniki i telefony się uzupełniają tzn nawet mogę powiedzieć np przy telefonie w innym pomieszczeniu : turn on lamp głośnik odpowiada i wykonuje akcje.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
W domku: sonoff, ROW-01, SRW-03, Supla Gate, ROW-07
-
Vallhalen
Ja cały czas pozostaje przy opinii, że nie jest dobrze uzyc do automatyki jeszcze IFTTT... Supla to supla, jak zdechnie to zaraz wstanie/ sam se podniesiesz ale jak ktoś ma naprawdę duzo schematów do ifttt wpiete i mu zdechna to jest lipaJerry91122 wrote: Wed Jan 16, 2019 1:56 pm Jeżeli nie przeszkadza Ci sterowanie po angielsku to ifttt i linki bezpośrednie. Mam w domu dwa głośniki google home mini i 2 telefony z Androidem z dodana próbka voice match. Zauważyłem że głośniki i telefony się uzupełniają tzn nawet mogę powiedzieć np przy telefonie w innym pomieszczeniu : turn on lamp głośnik odpowiada i wykonuje akcje.
Pozdrawiam
Zawsze pozytywny 
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
-
TTomasz
Ja z innej beczki. Dziś dostałem asystenta Google. Niby fajnie , ale obsługa skryptów glosem przestała działać
czy ktoś ma tak samo ? Jak rozwiązać ten problem ?
-
TTomasz
Problem jest że stabilnością. Tzn po wyłączeniu i ponownym włączeniu SUPLA Voice czasem zadziała. Ale kolejnym razem nie działa... Do wczoraj było perfekcyjnie 
-
Sebastianprorok
Też mam problem np jak mówię otwórz garaż to wyskakuje: Niestety nie rozpoznaje urządzenia podaj jego nazwę. Co dziwne tylko tal mam jak chce otworzyc garaż inne sonoffy dzialaja normalnie
-
TTomasz
Mam tel. Pixel 2XL gdy wywołuję asystenta to raz działa raz nie działa. Ale mogę wymusić ręcznie stare Google now i wtedy wszystko śmiga aż miło tak jak bylo. Jest jednak duży problem nie mogę tego wywołać bez dotykania telefonu
na ok Google odpala się asystent który działa w kratkę 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Vallhalen
Moze doinstaluj sobie asystenta z osobnej appki zobacz co bedzie ?TTomasz wrote: Fri Jan 18, 2019 3:44 pm Mam tel. Pixel 2XL gdy wywołuję asystenta to raz działa raz nie działa. Ale mogę wymusić ręcznie stare Google now i wtedy wszystko śmiga aż miło tak jak bylo. Jest jednak duży problem nie mogę tego wywołać bez dotykania telefonuna ok Google odpala się asystent który działa w kratkę
![]()
Zawsze pozytywny 
-
TTomasz
Oddzielna apka nie pomogła. Najgorsze jest to że przestał już całkiem reagować na komendy głosowe
dziwne jest to że u niektórych działa ok i innych z problemami a u mnie padlo całkiem.
Nic pozostaje czekać na Google Home lub Pan Wojtek coś wymyśli.
Widziałem, że wstępnie coś wykonał ale to dla mnie skomplikowane
Szkoda bo działało idealnie
Nic pozostaje czekać na Google Home lub Pan Wojtek coś wymyśli.
Widziałem, że wstępnie coś wykonał ale to dla mnie skomplikowane
Szkoda bo działało idealnie
-
feszter
Po ostatniej aktualizacji androida do ver. 9, ikona supli wygląda kiepsko