Tryb konfiguracyjny to nie tryb flash!!!
Aby konfigurować soft - trzeba go najpierw wgrać
Wciskasz przycisk i trzymając wciśnięty włączasz zasilanie -> START -> teraz możesz puścić przycisk...
EDIT: może być tak:
Wciskasz przycisk i trzymając wciśnięty włączasz zasilanie -> teraz możesz puścić przycisk -> START... - ale ten pierwszy sposób jest stuprocentowy
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Gdybym mial czas...a moze ktos akurat ma...
Pomysl mi taki przyszedl do glowy zeby nagrac i opublikowac filmiki z komentarzem step by step jak wgrac standardowa kompilacje supli do sonoffa basica, s20, s26, touch itd.
Dla poczatkujacych...sam walczylem z tym na poczatku.
Niby mamy opisy w readme ale teraz to ja juz wiem o co w nich chodzi ale jak zaczynalem...nie bylo łatwo godziny na forum i proby...
Jest - trzeba tylko zaczynać od FAQ - to informacja dla tych, co w pędzie za doktoratem pominęli podstawówkę viewtopic.php?f=23&t=413
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
korzystając z tego własnie poradnika wgrywałem swoją pierwsza Suplę na Sonoffa Basica
ale miałem na myśli filmiki z dokładnym pokazaniem i opowiedzeniem co i jak dla poszczególnych sonoffów.
Bo jak się wziąłem za Toucha to już miałem spory problem, gdzie co podlutować itd.
Mamy na forum sekcje dla poszczególnych urządzeń Sonoffa - pomyślałem ze dla początkującego taki filmik ułatwiłby start z Suplą na Sonoff.
Nigdy nie wiadomo od którego Sonoffa początkujący rozpocznie...ale też wiadomo ze jak już kilka wgra to później idzie łatwiej.
Ja juz dziś nie potrzebuję poradnika
flowerek wrote: Tue Jan 22, 2019 10:01 am
Bo jak się wziąłem za Toucha to już miałem spory problem, gdzie co podlutować itd.
i tu właśnie jest problem bo co chwilę wychodzą nowe wersje płytek mimo, że na zewnątrz touch wygląda tak samo to w środku zupełnie inaczej ułożone są ścieżki inny ESP i wyjście tx, rx.
Więc czy to zdjęcia pokazowe które już są na forum czy jakieś filmy dla osób nie znających się na elektronice nic nie pomogą. Musi ktoś spojrzeć na zdjęcia aktualnych płytek i prześledzić po ścieżkach gdzie który kabelek podpiąć lub przylutować żeby można to zaprogramować.
Witam,
ja jestem zdecydowanie za filmikami step by step, teraz po podpowiedzi slawka już to umiem. Co do FAQ to od tego zacząłem i wątek o którym wspominał przeczytałem kilka razy szukając gdzie popełniam błąd ale tego z czym miałem problem nie wypatrzyłem. Teraz po dokładnej analizie przez slawka i wskazaniu jak "krowie na rowie" już wiem gdzie jest to napisane.
Jak tylko znajdę chwilkę to na świeżo zrobię taki step-by-step. Może się przyda, a jak nie to przećwiczę to przynajmniej.