Wejście

vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

pt sty 04, 2019 1:28 pm

Do SLW-01 można podłączyć przycisk monostabilny, co pozwala na sterowanie dimmerem. Czy w przypadku SLW-02 jest podobnie? Rozumiem, że wtedy równocześnie zmienia się poziom jasności wszystkich kanałów?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8431
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sty 04, 2019 1:35 pm

Dokładnie tak samo na wszystkich kanałach.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 227
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

ndz sty 20, 2019 11:02 pm

A ja zauważyłem ze w aplikacji włączanie i zmiana regulacji na mniejsza po wyłączeniu w aplikacji wraca do ustawienia full nastawienia a na wyłączniku monostabilnym działa normalnie i zapamiętuje stan ustawienia mocy led. Dodam jeszcze ze jak włączę pilot lub aplikacja i ustawie jasność ledów to wyłączenie aplikacja i włączenie włącznikiem zapamiętuje aplikację tak samo jest na odwrót. Jedyne co to wyłączenie i włączenie aplikacją resetuje światło do ustawienia max.
W aplikacji brakuje mi przełącznika np w prawo (w druga stronę) żeby tylko włączać i wyłączać ledy, a ustawienia jasności bym zostawił jak jest również z tym włącznikiem na dole.
Mam nadzieje że wiadomo o co mi chodzi.
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 578
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

śr sty 23, 2019 8:24 pm

Czy @Demolkaa albo jakiś inny posiadacz SLW-02 może mi wrzucić screen jak wygląda sterowanie w aplikacji? Czy poszczególne kanały można wyłączać niezależnie i osobno sterować jasnością?
Co się dzieje, gdy w aplikacji mam wyłączony któryś kanał lub jasność kanałów jest różna i użyje zewnętrznego przycisku? Włączą (lub wyłączą) się tylko te kanały, które były aktywne w aplikacji czy wszystkie naraz niezależnie od ostatniego stanu?
Czy w cloudzie kanały W1, W2, W3 są widoczne jako osobne?
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 227
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

czw sty 24, 2019 12:49 pm

Lucas pisze:
śr sty 23, 2019 8:24 pm
Czy @Demolkaa albo jakiś inny posiadacz SLW-02 może mi wrzucić screen jak wygląda sterowanie w aplikacji? Czy poszczególne kanały można wyłączać niezależnie i osobno sterować jasnością?
Co się dzieje, gdy w aplikacji mam wyłączony któryś kanał lub jasność kanałów jest różna i użyje zewnętrznego przycisku? Włączą (lub wyłączą) się tylko te kanały, które były aktywne w aplikacji czy wszystkie naraz niezależnie od ostatniego stanu?
Czy w cloudzie kanały W1, W2, W3 są widoczne jako osobne?
Sterowanie w aplikacji jest 3 kanały osobno można je na cloud wyłączyć jak nie używasz któregoś kanału.
Poszczególne kanały w aplikacji możesz ściemniać i wyłączać i włączać osobno ale jak już pisałem wyżej funkcja wyłączania i włączania w aplikacji resetuje ustawienia ściemniacza.

Co do przycisku zewnetrzengo to np: masz włączone 2 kanały i 1 wyłączony to po nacisnieciu przycisku wyłączą sie wszystkie a po włączeniu zapalają się wszystkie z jasnością ustawioną dla W1 dlatego najlepiej unikać używania przycisku :-).
Dla mnie minusem jest resetowanie ściemniacza po wyłączeniu i włączeniu w aplikacji i za mały zacisk + bo trzeba do niego podpiąć 4 przewody i bardzo ciasno mogło być obok dodatkowy zacisk + zmostkowany
Ostatnio zmieniony czw sty 24, 2019 1:02 pm przez Demolkaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 227
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

czw sty 24, 2019 12:51 pm

Tak wygladaja zrzuty aplikacji i cloud
Załączniki
IMG_20190124_134242.jpg
IMG_20190124_134242.jpg (5.52 MiB) Przejrzano 1386 razy
Screenshot_2019-01-24-13-38-45-584_ovh.maszynsko.png
Screenshot_2019-01-24-13-38-45-584_ovh.maszynsko.png (158.19 KiB) Przejrzano 1386 razy
Screenshot_2019-01-24-13-37-28-520_ovh.maszynsko.png
Screenshot_2019-01-24-13-37-28-520_ovh.maszynsko.png (107.77 KiB) Przejrzano 1386 razy
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 227
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

czw sty 24, 2019 3:37 pm

Dodam jeszcze, że wszystko zależy od W1 jak w1 jest wyłączone a w2 i w3 wyłączone to naciśniecie przycisku włączy w1 i tak analogicznie jeżeli jest w1 włączone to reszta wejść będzie wyłączana i dostosowana do W1.
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 540
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

czw sty 24, 2019 4:02 pm

Czy przyciskiem można regulować jasność poprzez przytrzymanie?
Jankes
Posty: 30
Rejestracja: ndz gru 02, 2018 9:01 pm

czw sty 24, 2019 5:09 pm

Lector pisze:
czw sty 24, 2019 4:02 pm
Czy przyciskiem można regulować jasność poprzez przytrzymanie?
Tak, przyczyniając dłużej przycisk. Równocześnie dla wszystkich kanałów.
AdamT
Posty: 93
Rejestracja: ndz sty 06, 2019 9:42 am
Lokalizacja: Kraków

czw sty 24, 2019 7:06 pm

W ramach testów podłączyłem LED RGB.
Utworzyłem sterowanie grupowe - jakość ledów nie najlepsza, świeci na niebiesko ale ściemniacz działa.
Po utworzeniu harmonogramu można uzyskać zmianę barwy. Fajne zastosowanie do oświetleń Świątecznych.
Jakie Macie propozycje zastosowania tego sterownika?

Adam
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SLW-02”