Firmware Multiboard
-
Syriusz
Ktoś wie bo ja już całkiem zgłupiałem dlaczego na sonoff SV z wgranym tym multibordem pullup na gpio3 jak zadziała krańcówka wyłącza się moduł do momentu kiedy przestanie działać krańcówka?
-
wojtas567
A nie możesz ustawić krańcówki na GPIO14?
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Syriusz
Wgrałem inCan i śmiga aż miło dzięki wielkie:)
-
Mixtur
Szanowni Państwo,
Co robię nie tak? - wgralem multiboard do sonoff basic, podłączyłem "zabawkę" dht11, mam rezystorek 4.7 miedzy vcc i data i wskazania temp i wilgot. są ogromne rzędu 600stopni 1000%. Zarówno na gpio1 i gpio3. Dzięki za pomoc
Co robię nie tak? - wgralem multiboard do sonoff basic, podłączyłem "zabawkę" dht11, mam rezystorek 4.7 miedzy vcc i data i wskazania temp i wilgot. są ogromne rzędu 600stopni 1000%. Zarówno na gpio1 i gpio3. Dzięki za pomoc
-
Arek.kandula
Dzień dobry. posiadam sonoff Basic z multiboard plus ds18b20 .moje pytanko czy musi być podłączony ten czujnik do sonoffa podczas dodawania urządzenia do supli czy mogę go podłączyć w dowolnym momencie.
-
selektor
Witam
Zacząłem swoją przygodę z suplą od próby zrobienia sterownika do bramy. Miałem sonoff basic i po cięciu ścieżek wrzuciłem soft multiboard. Poszło bez problemu. Ustawiłem go na otwieranie i zamykanie bramy na gpio 3 ustawiłem sensor i chciałem dolutować kontaktron magnetyczny. Podpiąłem go pod tx - wg teg co przeczytałem to gpio3 no i do GND. Sam sterownik działa ale kontaktron nie pokazuje mi czy brama jest otwarta czy zamknięta mimo, że mam ustawiony czujnik otwarcia bramy. Próbowałem też wlutować międzie gpio3 a 3,3v rezystor miałem tylko 10k ale to nic nie zmieniło. Możecie mi napisać proszę co robię źle?
Zacząłem swoją przygodę z suplą od próby zrobienia sterownika do bramy. Miałem sonoff basic i po cięciu ścieżek wrzuciłem soft multiboard. Poszło bez problemu. Ustawiłem go na otwieranie i zamykanie bramy na gpio 3 ustawiłem sensor i chciałem dolutować kontaktron magnetyczny. Podpiąłem go pod tx - wg teg co przeczytałem to gpio3 no i do GND. Sam sterownik działa ale kontaktron nie pokazuje mi czy brama jest otwarta czy zamknięta mimo, że mam ustawiony czujnik otwarcia bramy. Próbowałem też wlutować międzie gpio3 a 3,3v rezystor miałem tylko 10k ale to nic nie zmieniło. Możecie mi napisać proszę co robię źle?
-
slawek
TX to GPIO1, RX to GPIO3 - wprowadziłeś chaos tylko w poście czy także w module?
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
selektor
No właśnie jest gdzieś rozpiska bo widziałem różne - czyli rx to gpio 3 tak?
-
slawek
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
-
selektor
Akurat do tego ciężko mi się odnieść do tego wskazanego rysunku mając na stole sonoff basic. Ale ok podłączyłem pod rx i Kontaktron działa poprawnie. Czujnik temperatury DS18B20 też - także dzięki wielkie.