Firmware Multiboard

plnuker

Syriusz wrote: Sat Jan 26, 2019 10:29 am Wgrałem inCan i śmiga aż miło dzięki wielkie:)
Tez aktualnie męcze konfiguracje SV na krańcówki do otwierania bramy garażowej. Którego iCan wrgales (standard czy easy) ? Mi sie udało ustawić z działającą 1 krańcówką. Konfiguracja:

- wybrany soft na sonoftouch
- GPIO1 -TX : sensor
- GPIO3 - RX : sensor

Wtedy w supli widać oba kanały sensorów ale działa tylko ten z TX.
W konfiguracji z 1 sensorem (gpio3 na dissabled), przestaje działać
PuteR

Witam, taka sytuacja moduł sonoff 4ch pro + multiboard z braku obecnie czegoś innego wykorzystuje go do otwierania bramy na kanale 4 i tylko do tego. Problem w tym że w momencie dokonywania jakich kolwiek zmian na cloudzie brama sama się otwiera co jest strasznie wkurzające. Czy w samym sofcie da się to jakoś zmienić czy to już kwestia modułu i po za jego wymiana nic z tym nie zrobię.?
miko1282
Has thanked: 1 time

Arek.kandula wrote: Sat Jan 26, 2019 3:39 pm Dzień dobry. posiadam sonoff Basic z multiboard plus ds18b20 .moje pytanko czy musi być podłączony ten czujnik do sonoffa podczas dodawania urządzenia do supli czy mogę go podłączyć w dowolnym momencie.
Możesz w dowolnym momencie dodać czujnik
Syriusz

plnuker wrote: Sat Jan 26, 2019 11:18 pm
Syriusz wrote: Sat Jan 26, 2019 10:29 am Wgrałem inCan i śmiga aż miło dzięki wielkie:)
Tez aktualnie męcze konfiguracje SV na krańcówki do otwierania bramy garażowej. Którego iCan wrgales (standard czy easy) ? Mi sie udało ustawić z działającą 1 krańcówką. Konfiguracja:

- wybrany soft na sonoftouch
- GPIO1 -TX : sensor
- GPIO3 - RX : sensor

Wtedy w supli widać oba kanały sensorów ale działa tylko ten z TX.
W konfiguracji z 1 sensorem (gpio3 na dissabled), przestaje działać
easy wgrałem i ustawiłem gpio standardowo tylko krańcówke sensor gpio14 a termometr na gpio14 resztę wyłączyłem
Benon

Jak wyprowadzacie GPIO14 z Sonoff Basica na ESP8285? Do niego nie jest nic przylutowane ;) Lutujecie do scalaka?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
wojtas567

W innych wersjach w sonoffach jest na 5 pinie obok TX,RX.
Pozdrawiam
Wojtek
Benon

A skąd można pobrać kod źródłowy (dowolną wersję z obsługą chmury) aby oprogramować po swojemu? Wszędzie są bin-y, czy nie potrafię na githubie znaleźć? Rozumiem, że Zibi i Espablo mają swoje opracowania i prawa autorskie; szanuję to ale może jest jakaś wersja porzucona, nierozwijana. Jestem na forum od niedawana i sporo przeczytałem ale może w natłoku informacji gdzieś to pominąłem ;)
Na wiosnę rozpoczynam budowę firmy 1000m² i przyglądałem się różnym systemom. Supla wydaje się najbardziej rozwojowa choć obecna chmura ma jeszcze pewne luki. Dużą zaletą Supli jest możliwość tworzenia własnych rozwiązań IoT ale tu kłania się j/w możliwość dostępu do chmury.
pzygmunt
Been thanked: 60 times

Wszystko masz na Githubie.
Licencja GPL wszystkich zobowiązuje do udostępniania wszelkich modyfikacji oraz kodu, który wykorzystuje choć linijkę oficjalnego kodu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
wojtas567

Nie wiem na czym chcesz lub mozesz pracować tu kolega Duch zebrał wszystkie projekty albo prawie wszystkie viewtopic.php?f=23&t=4160#p31613 może coś z tego sobie dopasujesz lub stworzysz na swoje porzeby.
Pozdrawiam
Wojtek
muchac35

Jeśli juz się uda podlutować do DPIO14 w nowej wersji basica to jakie oprogramowanie mżna wgrać aby mozna było podłączyć coś do GPIO14 i gpio2?

Return to “Nowości”