Amazon Alexa

mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Tue Jan 29, 2019 10:44 am

no niby mam wiadomość ale sprawdzałem i nie mam mam.idzie wyłączyć tą funkcje wiadomości ? żeby w nocy nie pulsowało na żółto ?
User avatar
QLQ
Posts: 864
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Tue Jan 29, 2019 5:32 pm

mihu wrote:
Tue Jan 29, 2019 10:44 am
no niby mam wiadomość ale sprawdzałem i nie mam mam.idzie wyłączyć tą funkcje wiadomości ? żeby w nocy nie pulsowało na żółto ?

Do not disturb.
IMG_20190129_183150.jpg
IMG_20190129_183150.jpg (58.58 KiB) Viewed 1037 times
User avatar
QLQ
Posts: 864
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Wed Apr 03, 2019 8:01 pm

Coś dziś cały dzień nie działa, przynajmniej u mnie.
Screenshot_20190403-220005_Amazon Alexa.jpg
Screenshot_20190403-220005_Amazon Alexa.jpg (305.28 KiB) Viewed 903 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 7076
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Apr 03, 2019 8:14 pm

Może odłącz konto i podłącz ponownie.
Ustawienia powinny zostać.
User avatar
QLQ
Posts: 864
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Wed Apr 03, 2019 9:18 pm

pzygmunt wrote:
Wed Apr 03, 2019 8:14 pm
Może odłącz konto i podłącz ponownie.
Ustawienia powinny zostać.
Potwierdzam, że zadziałało . Dziękuję
User avatar
akszyn
Posts: 77
Joined: Wed May 22, 2019 2:40 pm
Location: Szczecin
Contact:

Sat Jul 20, 2019 10:05 am

pzygmunt wrote:
Fri Jan 25, 2019 8:59 pm
Sprawdziłem logi. Alexa wyświetla co wyświetla ponieważ tego kanału już nie ma.
Musisz odpiąć konto od Alexy i spiąć ponownie aby nowe kanały się pojawiły. Stare musisz usunąć z alexy ręcznie.
przy zmianie softu na esp tez tak trzeba czy wystarczy dać https://alexa.amazon.com/spa/index.html#appliances a nastepnie discover i samo zastąpi ?
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zibiego)+ sonoff basic z domyślnym softem + broadlink RM mini 3 + Philips hue z bridge v1
myrcin
Posts: 41
Joined: Fri Jun 07, 2019 9:08 am

Mon Sep 30, 2019 7:16 pm

Mam problem ze zlinkowaniem konta do prywatnej instancji Supla Cloud.
Zaznaczam przy dodawaniu skilla, że to prywatna Supla, wpisuje email i FQDN servera.
Otrzymuję taki błąd:
We cold not onnect to your SUPLA Cloud instance. Your instance is not registered or you are trying to aurtoize an application that is not public.

Co robię źle?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7076
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Sep 30, 2019 7:33 pm

Zarejestrowałeś swój serwer ? Spełniłeś warunki ?
myrcin
Posts: 41
Joined: Fri Jun 07, 2019 9:08 am

Mon Sep 30, 2019 7:36 pm

pzygmunt wrote:
Mon Sep 30, 2019 7:33 pm
Zarejestrowałeś swój serwer ? Spełniłeś warunki ?
Z przykrością stwierdzam, że nie mam pojęcia o czym mówisz :)
Czy to jakaś procedura Amazon?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7076
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Sep 30, 2019 8:09 pm

Jeśli masz swój serwer (nie cloud.supla.org) to musisz go najpierw zarejestrować.

viewtopic.php?f=6&t=4869
Post Reply