Firmware Multiboard

kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

śr sty 30, 2019 1:06 pm

Co masz na myśli niebezpieczny??
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8433
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sty 30, 2019 1:24 pm

To znaczy, że jak go dotkniesz to może się włączyć nieplanowana funkcja teleportacji użytkownika do zaświatów.

Bardziej technicznie.... ESP tam pracuje na potencjale 230V
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr sty 30, 2019 1:27 pm

pzygmunt pisze:
śr sty 30, 2019 1:24 pm
To znaczy, że jak go dotkniesz to może się włączyć nieplanowana funkcja teleportacji użytkownika do zaświatów.
:lol:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Sebastianprorok
Posty: 13
Rejestracja: sob sty 12, 2019 4:36 pm

śr sty 30, 2019 4:52 pm

Mam klona sonoff touch na esp 8285 i po wgraniu multiboard nie wstaje są rózne wresje tego firmware ?
kuris
Posty: 103
Rejestracja: śr maja 23, 2018 5:02 am

śr sty 30, 2019 4:54 pm

pzygmunt pisze:
śr sty 30, 2019 1:24 pm
To znaczy, że jak go dotkniesz to może się włączyć nieplanowana funkcja teleportacji użytkownika do zaświatów.

Bardziej technicznie.... ESP tam pracuje na potencjale 230V
:D dzięki za wyjaśnienie. A już myślałem że uda się rozszerzyć działanie zabawki z biedronki
:D
Remi
Posty: 57
Rejestracja: wt maja 22, 2018 4:03 pm

śr sty 30, 2019 9:30 pm

Nie kojarzę żeby było - czy w sofcie Multiboard dla Toucha (i ewentualnie innych) jest wyeliminowany problem chwilowej zmiany stanu przekaźnika przy zaniku połączenia z cloudem? Muszę dość pilnie wyeliminować ten problem...
vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

czw sty 31, 2019 7:10 am

Remi pisze:
śr sty 30, 2019 9:30 pm
Nie kojarzę żeby było - czy w sofcie Multiboard dla Toucha (i ewentualnie innych) jest wyeliminowany problem chwilowej zmiany stanu przekaźnika przy zaniku połączenia z cloudem? Muszę dość pilnie wyeliminować ten problem...
u mnie w tens sposób zachowuje się tylko Touch z Suplą wgraną przez sprzedawcę z Allegro (mój pierwszy zakup), te w których sam wgrałem Multiboard wydają się odporne na zanik połączenia z Cloud.
dogu18
Posty: 94
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

czw sty 31, 2019 7:16 am

Zauważyłem że sonoffa Basic ma problemy z odczytem termometru z gpio3.
Pod gpio3 czy to dth czy da działają stabilnie. Na 3 niestety wcale.
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

czw sty 31, 2019 7:47 am

dogu18 pisze:
czw sty 31, 2019 7:16 am
Zauważyłem że sonoffa Basic ma problemy z odczytem termometru z gpio3.
Pod gpio3 czy to dth czy da działają stabilnie. Na 3 niestety wcale.
Na GPIO3 jest problem a działa ok na?
dogu18
Posty: 94
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

czw sty 31, 2019 8:21 am

muchac35 pisze:
czw sty 31, 2019 7:47 am
dogu18 pisze:
czw sty 31, 2019 7:16 am
Zauważyłem że sonoffa Basic ma problemy z odczytem termometru z gpio3.
Pod gpio3 czy to dth czy da działają stabilnie. Na 3 niestety wcale.
Na GPIO3 jest problem a działa ok na?
Na gpio1 działa jak należy
ODPOWIEDZ