SUPLA∞ kolejna alternatywna aplikacja na Androida

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1112
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

czw sty 31, 2019 9:13 pm

dawkor pisze:
czw sty 31, 2019 8:29 pm
A jakie urządzenia uzyles do pomiaru kierunku wiatru prędkości, ,opadow :)?
Podejrzewam że były symulowane np DS18... . Można przesłać z niego dane tak jak z kazdego innego czujnika jako cos innego. Tak jak ja np za pomocą kanału czujnika odległości obsługuje czujnik natężenia światła bo nie ma go zaimplementowanego w Cloud i apce.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 981
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

czw sty 31, 2019 9:43 pm

michael pisze:
czw sty 31, 2019 11:43 am
To chyba ja mówiłem o tych lokalizacjach :) Tyle, że poszedłem dalej i widziałem to jako obrazki w tle :D
viewtopic.php?p=30194#p30194
Hehe... Widziałem ten motyw z obrazkami, ale to już byłby hardcore. Można by powalczyć, żeby to zrobić, ale ustawiane musiało by być to z chmury. Robisz zdjęcie pomieszczenia, przycinasz do odpowiedniego rozmiaru i wysyłasz, przypisujesz do danej lokalizacji, tak jak z ikonami dla kanałów (obsługa po stronie chmury już jest). Tylko apka, musiałaby w jakiś sposób buforować te foty, by za każdym razem nie pobierać ich z chmury i nie obciążać niepotrzebnie łącza.
michael pisze:
czw sty 31, 2019 11:43 am
Jednak kolor jeżeli chodzi o mnie również bardzo pomaga w odnalezieniu się. Jest super!
Dzięki za podzielenie się odczuciami.
dawkor pisze:
czw sty 31, 2019 8:29 pm
A jakie urządzenia uzyles do pomiaru kierunku wiatru prędkości, ,opadow :)?
Yyyy... żadnych :) Wartości wpisane z palca, żeby zaprezentować wygląd. W sumie kierunku wiatru jeszcze nie obsługujemy, jest pomysł ale jeszcze nie zrealizowany.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Simono
Posty: 327
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

śr lut 13, 2019 5:07 pm

Czy możliwe byłoby pobieranie obrazków z serwera?
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 302
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

śr lut 13, 2019 11:37 pm

A może zlicznie impulsów z licznika prądu?
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 981
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

śr lut 13, 2019 11:47 pm

Simono pisze:
śr lut 13, 2019 5:07 pm
Czy możliwe byłoby pobieranie obrazków z serwera?
Jak tylko @pzygmunt wypuści taką wersję to w mojej alternatywnej apce też się to pojawi.
makrz pisze:
śr lut 13, 2019 11:37 pm
A może zlicznie impulsów z licznika prądu?
Nie sprawdzałem tego, nie mam sprzętu do obsługi tej funkcjonalności.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 302
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

czw lut 14, 2019 8:30 am

makrz pisze:
śr lut 13, 2019 11:37 pm
A może zlicznie impulsów z licznika prądu?
Nie sprawdzałem tego, nie mam sprzętu do obsługi tej funkcjonalności.
[/quote]

Wystarczy licznik w którym miga dioda i np. taki fotorezystor. Tutaj soft. Zużycie energii można zobaczyć tylko w historii pomiarów.
Załączniki
1Bez tytułu.jpg
1Bez tytułu.jpg (267.3 KiB) Przejrzano 1312 razy
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg (200.57 KiB) Przejrzano 1312 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7742
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lut 14, 2019 8:33 am

Próbujesz wyważać otwarte drzwi zamiast zaczekać na oficjalne wydanie aplikacji zawierającej tą funkcjonalność.
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 302
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

czw lut 14, 2019 8:40 am

pzygmunt pisze:
czw lut 14, 2019 8:33 am
Próbujesz wyważać otwarte drzwi zamiast zaczekać na oficjalne wydanie aplikacji zawierającej tą funkcjonalność.
Czekam, czekam...
Simono
Posty: 327
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

ndz paź 27, 2019 6:08 am

Nowa wersja na około 6,1 cala i Full HD wygląda świetnie :D . Już nie trzeba tyle przewijać listy.
Powinna być opcja skali/ściśnięcia w oficjalnej wersji. Dla sprzętu z dużym ekranem i rozdzielczością Full HD lu wyższą to świetna opcja.
Awatar użytkownika
dawidd
Posty: 442
Rejestracja: wt gru 19, 2017 12:45 pm

pn paź 28, 2019 5:40 am

zmniejszenie ikon to strzał w 10 - dzięki
ODPOWIEDZ