Czy jest możliwość zmiany domyślnej lokalizacji, do której przypisują się nowe urządzenia - w cloudzie Rozpocznij tutaj -> supla-dev?
Kiedyś mi to nie przeszkadzało, ale w miarę rozwoju Supli chciałbym, aby urządzenia przed przeniesieniem do docelowej lokalizacji, zgłaszały się gdzie indziej.
Zmiana domyślnej lokalizacji.
-
Dunay
A nie możesz z domyślnej zrobić tą docelową co chcesz?
-
flowerek
popieram 
też mnie to irytuje...szczególnie ze jeśli dobrze pamiętam to mimo zmiany i tak gdzieś tam później pokazuje "pierwotną" lokalizację
w każdym razie parę razy mnie to zmyliło i zirytowało
ale uznałem ze są ważniejsze rzeczy na które czekam w projekcie (powiadomienia w aplikacji, logika, widzety)
wiec może potraktujmy to jako temat na przyszłość...przy okazji...żeby nie przedłużać ważniejszych tematów
też mnie to irytuje...szczególnie ze jeśli dobrze pamiętam to mimo zmiany i tak gdzieś tam później pokazuje "pierwotną" lokalizację
w każdym razie parę razy mnie to zmyliło i zirytowało
ale uznałem ze są ważniejsze rzeczy na które czekam w projekcie (powiadomienia w aplikacji, logika, widzety)
wiec może potraktujmy to jako temat na przyszłość...przy okazji...żeby nie przedłużać ważniejszych tematów
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)
-
Lucas
Jeszcze mogę, bo jestem o tyle w komfortowej sytuacji, że nie mam w niej dużo urządzeń. Ale gdybym ich tam miał dużo więcej, to musiałbym każde przenosić do innej lokalizacji. Jeśli zmiana domyślnej lokalizacji, to np. prosta zmiana ID lokalizacji gdzieś w ustawieniach mojego konta przez @pzygmunt to jest to dużo wygodniejsze, niż przenoszenie wszystkiego.
-
wojtas567
Ja tą główną - domyślną lokalizację mam opisaną jako NOWE i nic tam nie mam dopiero jak dodaje nowe urządzenie to wtedy pojawia się w aplikacji jako pierwsza i nie mieszają się wtedy przełączniki ze starymi.
Ale jak już wgrywam swój soft lub konfiguruję moduł przez www to staram się wpisać dane do konkretnej lokalizacji docelowej.
Ale jak już wgrywam swój soft lub konfiguruję moduł przez www to staram się wpisać dane do konkretnej lokalizacji docelowej.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
Ja też tak zrobiłem, tyle że nazwałem ją '.Testy'.
W apce jest na samej górze a w chmurze po zarejestrowaniu wszystkie testowane moduły/softy trafiają właśnie tam.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Lucas
I to chyba będzie najprostsze rozwiązanie. Zamienię lokalizacje.wojtas567 wrote: Fri Feb 01, 2019 1:51 pm Ja tą główną - domyślną lokalizację mam opisaną jako NOWE i nic tam nie mam dopiero jak dodaje nowe urządzenie to wtedy pojawia się w aplikacji jako pierwsza i nie mieszają się wtedy przełączniki ze starymi.
BTW. Fajnie widać rozwój projektu, kiedy moje pierwsze lokalizacje mają ID w okolicy 2xx, a nowe dostaje z ID 18xx
Też tak robiłem przedtem, ale od kiedy w nowych softach rejestracja jest przez e-mail, nie masz możliwości wpisania lokalizacji od razu.wojtas567 wrote: Fri Feb 01, 2019 1:51 pm Ale jak już wgrywam swój soft lub konfiguruję moduł przez www to staram się wpisać dane do konkretnej lokalizacji docelowej.
-
Arek.kandula
A jak zmienić lokalizację urządzenia bo kombinuje i nie mogę przenieś
-
procekms89
"Moja Supla"->Urządzenie->LokalizacjaArek.kandula wrote: Tue May 21, 2019 7:06 am A jak zmienić lokalizację urządzenia bo kombinuje i nie mogę przenieś