Brama segmentowa - montaż kontraktonu ?
-
tcp
Może kolega opisze co dokładnie podłączyć pod tą lampę sygnalizacyjną ?
-
wojtas567
A przełącz sobie z bramy garażowej na bramę wjazdową i zobacz czy masz tam możliwość podpięcia czujnika pośredniego otwarcia i zobacz jak wtedy będzie się zachowywała reszta.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
To samo chciałem zasugerować. Kanał 'Brama wjazdowa' zamiast 'Brama garażowa' wskazanie czujników otwarcia i pośredniego i ewentualnie zmiana ikon, choć w app na telefonie mogą się nie wyświetlać
Trzeba przetestować.
Trzeba przetestować.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
plnuker
Działa, ale mam wrazenie ze trzeba wybrać odwrotnie czujniki:lesny8 wrote: Fri Feb 01, 2019 10:51 am To samo chciałem zasugerować. Kanał 'Brama wjazdowa' zamiast 'Brama garażowa' wskazanie czujników otwarcia i pośredniego i ewentualnie zmiana ikon, choć w app na telefonie mogą się nie wyświetlać![]()
Trzeba przetestować.
- Otwarcia (dolny)
- częściowego otwarcia (górny)
ikonki trzeba podmienić, a w mobilnej są te z bramy:)
Funkcjonalnie działa, po uchyleniu pokazuje 50% do czasu pełnego otwarcia.
-
tcp
JerryM mam również wyjście na lampkę sygnalizującą (1) w moim napędzie Somfy Dexxo Optimo - foto poniżej. Chyba jest to wyjście 220V ale nigdzie nie pisze. Kolego czy możesz podlinkować mi przekaźnik jaki musiał bym kupić aby zrobić tak jak ty masz to zrobione ?JerryM wrote: Wed Jan 30, 2019 9:16 pm Wyjście “lampka sygnalizująca otwartą bramę” zasila przekaźnik (cewka max 5W) styk zastępuje kontaktron w sterowniku bramowym.
Ze względu na rodzaj wyjścia sterującego, podczas zamykania-otwierania pojawiła się animacja ikony w Supli. Niestety nie mogę wkleić filmu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
plnuker
tcp wrote: Fri Feb 01, 2019 5:29 pmJerryM mam również wyjście na lampkę sygnalizującą (1) w moim napędzie Somfy Dexxo Optimo - foto poniżej. Chyba jest to wyjście 220V ale nigdzie nie pisze. Kolego czy możesz podlinkować mi przekaźnik jaki musiał bym kupić aby zrobić tak jak ty masz to zrobione ?JerryM wrote: Wed Jan 30, 2019 9:16 pm Wyjście “lampka sygnalizująca otwartą bramę” zasila przekaźnik (cewka max 5W) styk zastępuje kontaktron w sterowniku bramowym.
Ze względu na rodzaj wyjścia sterującego, podczas zamykania-otwierania pojawiła się animacja ikony w Supli. Niestety nie mogę wkleić filmu.
Nie kombinuj, dla tego nepedu najlepiej podlaczyc sonoff sv , zasilanie pin 7-8 a sterowanie bramy przez 11-12, oczywiscie wyjscie trzeba przerobic na bez potencjalowe. SV z powodzeniem dziala na zasilaniu 24V. Do tego najlepiej dolozyc krancowke
-
tcp
Tak mam teraz właśnieplnuker wrote: Sat Feb 02, 2019 1:51 pmtcp wrote: Fri Feb 01, 2019 5:29 pmJerryM mam również wyjście na lampkę sygnalizującą (1) w moim napędzie Somfy Dexxo Optimo - foto poniżej. Chyba jest to wyjście 220V ale nigdzie nie pisze. Kolego czy możesz podlinkować mi przekaźnik jaki musiał bym kupić aby zrobić tak jak ty masz to zrobione ?JerryM wrote: Wed Jan 30, 2019 9:16 pm Wyjście “lampka sygnalizująca otwartą bramę” zasila przekaźnik (cewka max 5W) styk zastępuje kontaktron w sterowniku bramowym.
Nie kombinuj, dla tego nepedu najlepiej podlaczyc sonoff sv , zasilanie pin 7-8 a sterowanie bramy przez 11-12, oczywiscie wyjscie trzeba przerobic na bez potencjalowe. SV z powodzeniem dziala na zasilaniu 24V. Do tego najlepiej dolozyc krancowke