wyłącznik czasowy oświetlenia

qcol
Posty: 13
Rejestracja: ndz sty 13, 2019 1:43 pm

pn sty 14, 2019 9:04 pm

Brakuje prostej funkcji wyłączania czasowego światła... widziałbym to tak: przytrzymuję dłużej źródło światła, wyskakuje menu: wyłącz po 5,10,15,30, ustaw własne - i tutaj wybieramy co pasuje.
Dymek
Posty: 8
Rejestracja: śr wrz 12, 2018 8:45 pm

pt lut 01, 2019 9:42 pm

Mi też tego brakuje.
istnieje możliwość włączenia tego w aplikacji na androida ale i w supla.cloud??
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 476
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

sob lut 02, 2019 12:42 pm

Dymek pisze:
pt lut 01, 2019 9:42 pm
Mi też tego brakuje.
istnieje możliwość włączenia tego w aplikacji na androida ale i w supla.cloud??
Jeżeli wgrasz soft Multiboard od @Espablo np. do Sonoff Basic, to będziesz mógł w cloudzie wybrać Automat schodowy i ustawić czas po jakim się wyłączy. W Basicu działa to tak, że w aplikacji włączasz na czas zadany w cloudzie z możliwością wcześniejszego wyłączenia, a przyciskiem na Sonoffie załącza się na stałe.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
t0mek
Posty: 47
Rejestracja: sob gru 02, 2017 11:24 am

śr cze 26, 2019 10:51 am

@Lucas mam multiboarda na basicu i nie mam w cloudzie do wyboru wyłącznika schodowego. W sofcie mam ustawione na sonoff basic bez żadnych dodatkowych kanałów. Tylko włącznik prądu. Zależy mi żeby ustawić wyłączenie czasowe tak jak to opisałeś.
Pozdrawiam
Tomek
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

śr cze 26, 2019 11:01 am

Włącznik bistabilny
t0mek
Posty: 47
Rejestracja: sob gru 02, 2017 11:24 am

śr cze 26, 2019 12:28 pm

Super 👌 dzięki! Działa :D
Pozdrawiam
Tomek
dobo
Posty: 130
Rejestracja: ndz kwie 07, 2019 8:14 pm

śr cze 26, 2019 1:44 pm

Ja coś takiego zrobiłem na Przekaźniku bistabilnym BIS-413i 230 V
Krótkie załączenie zapala światło na określony czas od 1 do 12 min natomiast dłuższe przytrzymanie włącznika zapala światło na stałe.
Na Supli chyba czegoś takiego się nie da zrobić.
ODPOWIEDZ