Firmware Multiboard

Rysiu
Posts: 16
Joined: Tue Feb 06, 2018 6:57 am

Sat Feb 02, 2019 2:46 pm

Witam,
Czy jest gdzieś soft do sonoff v2:
-wersja softu GATE(RX lub TX -DS/DHT, GPIO2- czujnik otwarcia)
-wersja softu BUTTON(RX lub TX -DS/DHT, GPIO2- przełącznik)
Ewentualnie czy jest możliwość dodania tych opcji do softu MULTIBOARD?
plnuker
Posts: 71
Joined: Sun Dec 30, 2018 10:11 pm

Sat Feb 02, 2019 9:41 pm

Rysiu wrote:
Sat Feb 02, 2019 2:46 pm
Witam,
Czy jest gdzieś soft do sonoff v2:
-wersja softu GATE(RX lub TX -DS/DHT, GPIO2- czujnik otwarcia)
-wersja softu BUTTON(RX lub TX -DS/DHT, GPIO2- przełącznik)
Ewentualnie czy jest możliwość dodania tych opcji do softu MULTIBOARD?
Myślę ze ogarniesz to w inCan easy, tam jest całkowita dowolność GPIOXX / SENSOR/BUTTON/RELAY/TERMOMETR/LED

Jedyne ograniczenie to 1 termometr , 2 sensory, 2 przekaźniki , 2 buttony , 1 led
Raven
Posts: 6
Joined: Sun Feb 03, 2019 6:33 am

Sun Feb 03, 2019 6:43 am

Witam

Na poczatek podziekowania dla Autora za oprogramowanie multiboard. U mnie trafilo na czterokanalowego Sonoffa i zachowuje sie poprawnie.

A teraz cichutki szepcik: czy jest mozliwosc wprowadzenia do tego oprogramowania chwilowego (zadany czas na poziomie max kilku sekund) dzialania przekaznikow? Jest to jedyna funkcja, ktorej mi brakuje i ktorej nie znalazlem podczas pierwszej konfiguracji oprogramowania na sprzecie.

Dlaczego o te funkcje prosze? Ano dlatego, ze rozwiazalaby mi sterowanie awaryjne roletami w domu, pozwolila z czterokanalowych modulow sterowac elektrozaczepami, podawac impulsy wyzwalajace na calkiem spora grupe przydomowych zabawek :)

Pozdrawiam i raz jeszcze dziekuje za "multiboard'a"!
Maniek913
Posts: 158
Joined: Thu Feb 22, 2018 9:46 pm

Sun Feb 03, 2019 8:28 am

Przecież ta funkcja już istnieje w tym sofcie - tryb gate.
Arek.kandula
Posts: 276
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Sun Feb 03, 2019 8:06 pm

Witam. dlaczego w multiboard nie wyświetla temperatury ds18b20 .oporniki 4.7 oraz 3.3 nic nie zmieniają. podpowie ktoś?
Filo301
Posts: 36
Joined: Fri Oct 05, 2018 5:50 pm
Location: Olkusz

Mon Feb 04, 2019 2:02 am

Podłączyłeś do jakiego modułu i do którego gpio? Podczas konfiguracji wybrałeś odpowiedni czujnik?
Ze zdjęciem byłoby łatwiej...
Arek.kandula
Posts: 276
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Mon Feb 04, 2019 4:31 am

Moduł sonoff Basic gpo RX lub tx na żadnym nie działa.
Filo301
Posts: 36
Joined: Fri Oct 05, 2018 5:50 pm
Location: Olkusz

Mon Feb 04, 2019 5:41 am

Dobrze podłączyłeś dsa? Termometr jest widoczny w aplikacji? U mnie na tx działa idealnie.
Arek.kandula
Posts: 276
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Mon Feb 04, 2019 8:22 am

Termometr jest widoczny w aplikacji tylko że pokazuje ---. wydaje mi się że dobrze jest podłączony czerwony +żółty sygnał czarny masa.posiadam są wodo odporny.
tcp
Posts: 175
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Mon Feb 04, 2019 8:25 am

Spróbuj na innym urządzeniu i innym termometrze.
Post Reply