Witam .
Szukałem na forum i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na mój problem a mianowicie chodzi mi ze w każdym pokoju będą tabley zamiast wyłączników w salonie , kuchni i w sypialni chciałbym mieć dostęp do wszystkich świateł w domu a w dwóch pokojach u dzieci nie, oni by tylko mieli swój pokój pod kontrolą żeby jeden drugiemu nie mógł włączać światła ale oczywiście ja bym miał dostęp czy idzie to jakoś zrobić ?
sterowanie z tableta
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Pytasz o uprawnienia ?
Możesz dla każdego tabletu utworzyć tzw identyfikator dostępu i z nim skojarzyć lokalizacje np. "Pokój 1", "Pokój 2" i wtedy na każdym
tablecie będzie tylko to co dotyczy danego pokoju. W telefonie możesz mieć wszystko jak chcesz. (Kwestia ustawień)
Pomijając to zwykłe włączniki sugeruję też zamontować. Różnie bywa, a system działa tak, że można dowolnie, z tabletu/smartfona i przycisku włączać ten sam sprzęt/zasilanie/oświetlenie itp.
Możesz dla każdego tabletu utworzyć tzw identyfikator dostępu i z nim skojarzyć lokalizacje np. "Pokój 1", "Pokój 2" i wtedy na każdym
tablecie będzie tylko to co dotyczy danego pokoju. W telefonie możesz mieć wszystko jak chcesz. (Kwestia ustawień)
Pomijając to zwykłe włączniki sugeruję też zamontować. Różnie bywa, a system działa tak, że można dowolnie, z tabletu/smartfona i przycisku włączać ten sam sprzęt/zasilanie/oświetlenie itp.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
bobo3712
Dzięki za szybką odpowiedź .Jeszcze jedno pytanko czy hasło i ID wpisać na każdym tablecie takie samo jak za pierwszym razem czy w tych dwóch pokojach inne? Wyłączniki są dawno skasowane bo mam porobione zbliżeniowe(nie dotykowe) fakt że będę musiał wszystko przerobić bo esp nie podaje impulsu tylko brama i furtka a na światło nie ale pokombinuje
-
wojtas567
Jeżeli wszystkie moduły masz w jednej lokalizacji to nie podzielisz ich teraz.bobo3712 wrote:Jeszcze jedno pytanko czy hasło i ID wpisać na każdym tablecie takie samo jak za pierwszym razem
Musisz mieć lokalizacje np pokój syna, pokój córki, kuchnia, salon itd do każdej lokalizacji jest inne ID i hasło, wtedy do każdej lokalizacji dodajesz użytkownika siebie i konkretnego do kogo pokój należy.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
bobo3712
Nie będę nowego wątku zakładał mam pytanie czy to jest możliwe że do ds18b20 mam podłączone 3,3v i temperaturę pokazuje wyższą niż jest to znaczy pokazuje 4 stopnie a jest -0,5 stopnia czujnik wymieniłem na inny i to samo pokazuje czy ktoś się z tym spotkał?
-
Espablo
Spróbuj mu podać 5Vbobo3712 wrote:Nie będę nowego wątku zakładał mam pytanie czy to jest możliwe że do ds18b20 mam podłączone 3,3v i temperaturę pokazuje wyższą niż jest to znaczy pokazuje 4 stopnie a jest -0,5 stopnia czujnik wymieniłem na inny i to samo pokazuje czy ktoś się z tym spotkał?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
bobo3712
Zmieniłem na 5v i nic pokazuję że jest 4,4stopnia choć teraz jest -1
-
wojtas567
Ani napięcie ani rezystor nic nie zmieni.
DS niestety ale czasem potrzebują korekty mniejszej lub większej. Przydałaby się, u mnie zawyżają o ok 1-1,5 st.
Podłącz inny ale najlepiej nie z tej serii.
DS niestety ale czasem potrzebują korekty mniejszej lub większej. Przydałaby się, u mnie zawyżają o ok 1-1,5 st.
Podłącz inny ale najlepiej nie z tej serii.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek