Supla srw 01

Sterownik rolet
pajd4
Posty: 10
Rejestracja: ndz lut 03, 2019 7:11 pm

ndz lut 03, 2019 8:03 pm

W aplikacji wszystko działa jak ta lala
zokopian
Posty: 59
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

ndz lut 03, 2019 8:11 pm

Skonfiguruj sterownik jeszcze raz:

ZMIANA TYPU ŁĄCZNIKA NA WEJŚCIACH IN
W tym celu należy wprowadzić urządzenie w
tryb konfiguracji przytrzymując przycisk
CONFIG w urządzeniu do czasu kiedy dioda
STATUS nie zacznie pulsować.
Następnie wyszukać urządzenie na liście
dostępnych sieci Wi-Fi i połączyć się z nią.
Nazwa sieci powinna się zaczynać od nazwy
urządzenia.
Następnie uruchomić przeglądarkę
internetową i wpisać w pasku adresu:
192.168.4.1 i zatwierdzić.
Wyświetli się strona konfiguracyjna. Po
przewinięciu na dół strony widzimy zakładkę
„Additional settings” a w niej „IN1” I „IN2” –
gdzie można zmienić typ łącznika na
monostabilny lub bistabilny.
Po zakończonym procesie nacisnąć przycisk
„SAVE” u dołu ekranu. Powinien pokazać się
komunikat „Data saved!”. Aby zatwierdzić
wprowadzone dane należy krótko nacisnąć
przycisk CONFIG w urządzeniu. Jeśli
urządzenie poprawnie połączy się z siecią -
dioda STATUS przestanie świecić.


Pozycje IN1 i IN2 ustaw na bistabilny.
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8708
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz lut 03, 2019 8:14 pm

Ten przycisk nie ma przypadkiem podświetlenia ? Jeśli ma to musisz je odłączyć inaczej nie będzie działać.
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 571
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

ndz lut 03, 2019 8:16 pm

W środkowej puszce masz trzy przewody:
brązowy
niebieski
żółto-zielony domyślam się ze to faza

Z lewej puszki widzę ze do niebieskiego podpiąłeś czarny przewód pewnie pobierasz zero bo tu nie ma.

Klawisz rozumiem masz bistabilny, a raczej tristabilny bo masz środek (stop) góra i dół i w każdej pozycji zostaje.

A co się dzieje jak klikniesz do góry (lub na dół) i zaraz stop?
Nie spełniony automatyk.
XiaomiFans.PL
zokopian
Posty: 59
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

ndz lut 03, 2019 8:23 pm

@Lector - dalej jest to łącznik bistabilny, a że jest realizowany na jednym przycisku, to na pozycji środkowej realizowany jest tryb rozłączony. Przycisk ten jest typowo do sterowania roletami, więc nie posiada podświetlenia.
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
pajd4
Posty: 10
Rejestracja: ndz lut 03, 2019 7:11 pm

ndz lut 03, 2019 8:27 pm

Nie ładuje mi się ta strona
zokopian
Posty: 59
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

ndz lut 03, 2019 9:37 pm

Urządzenie wprowadziłeś w tryb konfiguracji i połączyłeś się z siecią przez nie rozgłaszają?
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
flowerek
Posty: 108
Rejestracja: wt mar 06, 2018 2:24 pm

ndz lut 03, 2019 9:52 pm

Mam te same przyciski (legran niloe) i wszystko smiga?
A kalibracje przeprowadziles? Pokazuje ci prawidlowo % otwarcia w aplikacji?

Mialem problem podobny z 1 sterownikiem...okazalo sie ze to kabelki...te przyciski maja mocne srobki...dokrecilem tak ze przecielo kabelek (cienka linka w sumie). Po poprawieniu kabelkow ruszylo..
pajd4
Posty: 10
Rejestracja: ndz lut 03, 2019 7:11 pm

ndz lut 03, 2019 10:31 pm

Po zmianie ustawień na bio wszystko śmiga jak ta lala dzięki
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 571
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

pn lut 04, 2019 4:31 am

@zakopian znam tą serię i nie tylko tą i wiem jak działają te klawisze, ogólnie to są dwie wersje Nileo bistabilne i monostabilne.

Chodziło mi o zasymulowanie monostabilnego, aby upewnić się ze połączenie jest OK.
Jak widać już działa wszystko.
Nie spełniony automatyk.
XiaomiFans.PL
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”