Firmware Multiboard

Arek.kandula
Posty: 316
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pn lut 04, 2019 10:40 am

Próbowałem i nic
tcp
Posty: 204
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

pn lut 04, 2019 10:42 am

Arek.kandula pisze:
pn lut 04, 2019 10:40 am
Próbowałem i nic
Czyli coś masz źle połączone innej możliwości raczej nie ma.
Filo301
Posty: 41
Rejestracja: pt paź 05, 2018 5:50 pm
Lokalizacja: Olkusz

pn lut 04, 2019 2:14 pm

Zdarza się, że wodoodporne dsy mają źle podłączone przewody, np. Czerwony zamiast być podłączony do vcc to jest podłączony do pinu data
Raven
Posty: 6
Rejestracja: ndz lut 03, 2019 6:33 am

pn lut 04, 2019 2:33 pm

Maniek913 pisze:
ndz lut 03, 2019 8:28 am
Przecież ta funkcja już istnieje w tym sofcie - tryb gate.
Z calym szacunkiem... Po wrzuceniu SW w ESPka mam mozliwosc wybrania sprzetu na ktorym ma on pracowac (w moim przypadku SONOFF 4CH). Nie namierzylem jednak miejsca w konfiguracji (juz po wybraniu hardware), gdzie moglbym powiedziec "Ladnie prosze, by przekazniki pracowaly w trybie gate".
Konstruktywna wskazowka klikologiczna bylaby mile widziana.
Pozdrawiam
Arek.kandula
Posty: 316
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pn lut 04, 2019 5:20 pm

A ty jaki masz ds podłączony kolego
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 641
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pn lut 04, 2019 6:38 pm

Arek.kandula pisze:
pn lut 04, 2019 5:20 pm
A ty jaki masz ds podłączony kolego
Pokaż zdjęcie jak masz podłączonego ds'a do modułu, pokaż zrzut strony konfiguracyjnej. Może tak będzie Ci łatwiej pomóc.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3 i notoryczny brak czasu na więcej...
gaspaccio
Posty: 2
Rejestracja: ndz gru 24, 2017 10:24 pm

pn lut 04, 2019 8:40 pm

Dzień dobry,
Zbudowałem testowy egzemplarz do sprawdzenia softu multiboard i znalazłem dwa bagi w wersji 2.7.2 dla inCan RollerShutter,
1. Nie działa kanał 4 (GPIO3) dla wyjścia jako przekaźnik. nie można zmieniać jego stanu
2. Sensor2 (GPIO16 ) zwarty do GND powoduje zawieszenie ESP. Moduł potem wstaje sporadycznie, zazwyczaj potrzebny jest twardy reset

Co ciekawe dla podstawowego InCan'a te problemy nie występują. Sprawdzałem na tym samy hardwarze.
wsosniak
Posty: 464
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pn lut 04, 2019 10:02 pm

Raven pisze:
pn lut 04, 2019 2:33 pm
Maniek913 pisze:
ndz lut 03, 2019 8:28 am
Przecież ta funkcja już istnieje w tym sofcie - tryb gate.
Z calym szacunkiem... Po wrzuceniu SW w ESPka mam mozliwosc wybrania sprzetu na ktorym ma on pracowac (w moim przypadku SONOFF 4CH). Nie namierzylem jednak miejsca w konfiguracji (juz po wybraniu hardware), gdzie moglbym powiedziec "Ladnie prosze, by przekazniki pracowaly w trybie gate".
Konstruktywna wskazowka klikologiczna bylaby mile widziana.
Pozdrawiam

pierwsza strona tego wątku, pierwszy post gdzie Espablo pisze :
Espablo pisze:
wt wrz 25, 2018 9:12 pm
....
3. Przyciski w trybie bistabilnym mamy do wyboru wszystkie możliwe opcje sterowanie przekaźniki em np. gate, brama itp.
....

jesli podczas konfiguracji ustawisz przycisk(i) w trybie bistablinym , to wtedy w could masz do wyboru nie tylko włącznik świała i zasilania , ale tez inne funkcje kanału .

Pamietaj tylko : Jesli juz masz to urządzenie zarejestrowane w cloud gdzie masz tylko włącznik świała i zasilania, to najlepiej zrób tak zeby to zmienic:
- wyłącz w cloud rejestracje nowych urządzeń (jesli jest włączona)
- usun tego sonoffa z cloud
- wejdz w tryb konfiguracji (nacisnij na sonofie przycisk przez min 5 sek, wtedy zacznie szybko dioda mrugać)
- teraz pwonna byc widoczna siec wifi tego urządzenia SUPLA xxxxxxxxxxxxxxxxx. Przyłącz sie do niej
- w przeglądarce wejdz na 192.168.4.1
- zmien najlepiej wszytskie przyciski na bistabilne
- SAVE
- zrob restart sonoffa (wyłącz z prądu załącz ponownie)
- teraz w cloud włącz rejestracje urządzen. Za chwile sonoff powinien ponownie sie zarejestrowac i będzie widać wiecej fukcji danego kanału jak : brama garazowa, furtka, automat schodowy ,.....

to tyle :) mam nadzieje ze Ci to pomoże ta "Konstruktywna wskazowka klikologiczna" :)
Raven
Posty: 6
Rejestracja: ndz lut 03, 2019 6:33 am

wt lut 05, 2019 6:32 pm

O! Za taka porade bardzo dziekuje.
Czyly powalczyc musze w churach a nie na swoim pudle. Potrenuje jutro z rana.
Dzieki raz jeszcze.
paabu
Posty: 4
Rejestracja: ndz sty 13, 2019 9:10 am

śr lut 06, 2019 11:58 am

- zrob restart sonoffa (wyłącz z prądu załącz ponownie)
- teraz w cloud włącz rejestracje urządzen. Za chwile sonoff powinien ponownie sie zarejestrowac i będzie widać wiecej fukcji danego kanału jak : brama garazowa, furtka, automat schodowy ,....
Czyli Sonoff powinien sam się zarejestrować, czy należy to zrobić w aplikacji Supla poprzez "Dodaj urządzenie"?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”