Google Home

User avatar
lesny8
Posts: 789
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Tue Feb 05, 2019 10:23 pm

slawek wrote:
Tue Feb 05, 2019 10:06 pm
Jak rozumiem - nie będzie opcji podpięcia GH pod własnego clouda?
Trzeba tylko mieć na pokładzie v2.3 ;)
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Feb 05, 2019 10:31 pm

Mam...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
matmic
Posts: 29
Joined: Mon May 21, 2018 1:24 pm
Location: Cz-Dz, B-B

Tue Feb 05, 2019 10:34 pm

slawek wrote:
Tue Feb 05, 2019 10:31 pm
Mam...
Brawo :!: :)
Pisanie posta dla nabicia licznika...
"Wszystkie urządzenia elektryczne działają na dym. Jak dym wyjdzie z urządzenia to przestaje działać."
Zybi
Posts: 1378
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Tue Feb 05, 2019 10:52 pm

matmic wrote:
Tue Feb 05, 2019 10:13 pm
Zatem czwartku przybywaj :roll:
Widzę, że starasz się, ale coś słabo wychodzi Ci nabijanie licznika.
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Feb 05, 2019 10:52 pm

matmic wrote:
Tue Feb 05, 2019 10:34 pm
Brawo :!: :)
Pisanie posta dla nabicia licznika...
"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
Mark Twain

PS. To jest temat o GH, o licznikach jest tu
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6871
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Feb 05, 2019 10:53 pm

slawek wrote:
Tue Feb 05, 2019 10:31 pm
Mam...
Jeszcze musisz zarejestrować swój serwer
w naszym brokerze ale instrukcje jak to zrobić dopiero udostępnię za jakiś czas jak wszystko przetestujemy.
Filo301
Posts: 36
Joined: Fri Oct 05, 2018 5:50 pm
Location: Olkusz

Tue Feb 05, 2019 10:55 pm

Będzie możliwość otwierania bram np. Garażowych via Google home?
Gratulacje!
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Feb 05, 2019 11:00 pm

pzygmunt wrote:
Tue Feb 05, 2019 10:53 pm
Jeszcze musisz zarejestrować swój serwer
w naszym brokerze ale instrukcje jak to zrobić dopiero udostępnię za jakiś czas jak wszystko przetestujemy.
Czekam spokojnie... ważne, że będzie taka możliwość ;)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6871
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Feb 05, 2019 11:02 pm

Filo301 wrote:
Tue Feb 05, 2019 10:55 pm
Będzie możliwość otwierania bram np. Garażowych via Google home?
Gratulacje!
W pierwszej wersji nie. Google Home nie wspiera bram, rolet czy czujników. Będziemy to realizować dodatkowymi umiejętnościami, które z czasem się pojawią. „Custom action”. Na razie aby nie przedłużać wprowadziliśmy to co daje podstawa.

Generalnie lista sprzętu jest tutaj:
Mowa no „smart Home actions”.

https://developers.google.com/actions/smarthome/guides/
User avatar
maffiu
Posts: 487
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Tue Feb 05, 2019 11:17 pm

slawek wrote:
Tue Feb 05, 2019 10:52 pm
matmic wrote:
Tue Feb 05, 2019 10:34 pm
Brawo :!: :)
Pisanie posta dla nabicia licznika...
"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
Mark Twain

PS. To jest temat o GH, o licznikach jest tu
Jak widać niektórym się forum myli z onetem i jeszcze myślą ze to punktowane jest :)
Post Reply