Google Home

Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1105
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

wt lut 05, 2019 10:23 pm

slawek pisze:
wt lut 05, 2019 10:06 pm
Jak rozumiem - nie będzie opcji podpięcia GH pod własnego clouda?
Trzeba tylko mieć na pokładzie v2.3 ;)
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt lut 05, 2019 10:31 pm

Mam...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
matmic
Posty: 29
Rejestracja: pn maja 21, 2018 1:24 pm
Lokalizacja: Cz-Dz, B-B

wt lut 05, 2019 10:34 pm

slawek pisze:
wt lut 05, 2019 10:31 pm
Mam...
Brawo :!: :)
Pisanie posta dla nabicia licznika...
"Wszystkie urządzenia elektryczne działają na dym. Jak dym wyjdzie z urządzenia to przestaje działać."
Zybi
Posty: 1451
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt lut 05, 2019 10:52 pm

matmic pisze:
wt lut 05, 2019 10:13 pm
Zatem czwartku przybywaj :roll:
Widzę, że starasz się, ale coś słabo wychodzi Ci nabijanie licznika.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt lut 05, 2019 10:52 pm

matmic pisze:
wt lut 05, 2019 10:34 pm
Brawo :!: :)
Pisanie posta dla nabicia licznika...
"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
Mark Twain

PS. To jest temat o GH, o licznikach jest tu
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8473
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lut 05, 2019 10:53 pm

slawek pisze:
wt lut 05, 2019 10:31 pm
Mam...
Jeszcze musisz zarejestrować swój serwer
w naszym brokerze ale instrukcje jak to zrobić dopiero udostępnię za jakiś czas jak wszystko przetestujemy.
Filo301
Posty: 37
Rejestracja: pt paź 05, 2018 5:50 pm
Lokalizacja: Olkusz

wt lut 05, 2019 10:55 pm

Będzie możliwość otwierania bram np. Garażowych via Google home?
Gratulacje!
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt lut 05, 2019 11:00 pm

pzygmunt pisze:
wt lut 05, 2019 10:53 pm
Jeszcze musisz zarejestrować swój serwer
w naszym brokerze ale instrukcje jak to zrobić dopiero udostępnię za jakiś czas jak wszystko przetestujemy.
Czekam spokojnie... ważne, że będzie taka możliwość ;)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8473
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lut 05, 2019 11:02 pm

Filo301 pisze:
wt lut 05, 2019 10:55 pm
Będzie możliwość otwierania bram np. Garażowych via Google home?
Gratulacje!
W pierwszej wersji nie. Google Home nie wspiera bram, rolet czy czujników. Będziemy to realizować dodatkowymi umiejętnościami, które z czasem się pojawią. „Custom action”. Na razie aby nie przedłużać wprowadziliśmy to co daje podstawa.

Generalnie lista sprzętu jest tutaj:
Mowa no „smart Home actions”.

https://developers.google.com/actions/smarthome/guides/
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

wt lut 05, 2019 11:17 pm

slawek pisze:
wt lut 05, 2019 10:52 pm
matmic pisze:
wt lut 05, 2019 10:34 pm
Brawo :!: :)
Pisanie posta dla nabicia licznika...
"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
Mark Twain

PS. To jest temat o GH, o licznikach jest tu
Jak widać niektórym się forum myli z onetem i jeszcze myślą ze to punktowane jest :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Google Home”