Dobrze myślę, że mogę np. Zamontować lampę i spiąć ja w scripts by fracz z bramami, jeśli powiem włącz lampę to scripts "zobaczy" włączoną lampę i otworzy bramę?pzygmunt wrote: Tue Feb 05, 2019 11:02 pm
W pierwszej wersji nie. Google Home nie wspiera bram, rolet czy czujników. Będziemy to realizować dodatkowymi umiejętnościami, które z czasem się pojawią. „Custom action”. Na razie aby nie przedłużać wprowadziliśmy to co daje podstawa.
Google Home
-
Filo301
-
maroko
Cześć,
Jak to się ma do głośnika Google Home? Jeśli jeszcze nie wspiera języka polskiego, rozumiem, że komenda włącz/wyłącz światło w jadalni nie będzie funkcjonowała? Tylko telefon tak?
Pozdrawiam
Jak to się ma do głośnika Google Home? Jeśli jeszcze nie wspiera języka polskiego, rozumiem, że komenda włącz/wyłącz światło w jadalni nie będzie funkcjonowała? Tylko telefon tak?
Pozdrawiam
-
koziolek90
Będzie działać o ile powiesz do głośnika po angielsku a nazwa twojego kanału będzie dla niego zrozumiała (czyli raczej też musisz nazwać kanał w tym jezyku)maroko wrote: Wed Feb 06, 2019 6:55 am Cześć,
Pozdrawiam
-
Seba5120
Ja również czekam na taką możliwość
-
maroko
Dzięki, czyli żeby było po naszemu (zrozumiałe dla wszystkich użytkowników domu) to trzeba poczekać na głośnik w wersji PL.koziolek90 wrote: Wed Feb 06, 2019 7:13 amBędzie działać o ile powiesz do głośnika po angielsku a nazwa twojego kanału będzie dla niego zrozumiała (czyli raczej też musisz nazwać kanał w tym jezyku)maroko wrote: Wed Feb 06, 2019 6:55 am Cześć,
Pozdrawiam
-
cino111
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
@pzygmunt ? W tej instrukcji jest krok autoryzacji do kanałów ,urządzeń......... lokalizacji . Co oznacza ta autoryzacja ? Jaki bedzie efekt jesli :pzygmunt wrote: Tue Feb 05, 2019 9:16 pmInstrukcja już jest ale czeka na oficjalne wydanie.
https://drive.google.com/file/d/1IFmdmS ... p=drivesdk
1) dam autoryzacje do kanałów, a nie dam do urządzeń ?
2) Jesli autoryzuje lokalizacje ,to czy one w tym momencie będą widoczne jako ROOMs w google home ?
krókie wyjasnienie tej autoryzacji mile widziane
-
muchac35
No to dziś czwartek....... Google!!!
Czekamy?
Czekamy?