Google Home

sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

pt lut 08, 2019 11:29 am

wsosniak pisze:
pt lut 08, 2019 11:20 am
sdsi pisze:
pt lut 08, 2019 11:11 am
Czy da się przekaźnik supli (row1 lub jeden przekaźnik row2) ustawić tak aby nie był traktowany jako "Zarówka" (Light)? Czyli nie reagował na włączanie lub wyłączanie np wszystkich świateł (np. turn on all the lights)? Pod taki przekaźnik mam podpiętą kamerę, której on/off chce niezależnie sterować.
Zmień funkcje tego wyłącznika w cloud z WŁĄCZNIK ŚWIATŁA na WŁĄCZNIK ZASILANIA. W nazwie taki wyłącznik tez nie może mieć ani light ani LED
Super. Dziękuję.
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

sob lut 09, 2019 11:52 am

Po testach - tego asystenta w Google po polsku nie ma sensu używać.

Kiedy pojawiło się w nim wiele urządzeń (np teraz po Supli) to kompletnie miesza pomieszczenia; pomimo dodania urządzeń do pomieszczeń potrafi włączyć lub wyłączyć światło tylko w danym pomieszczeniu albo w całym domu...Np. turn on the bathroom działa ok (tylko w łazience) ale już turn on the kitchen, albo turn on the living room włącza wszystko w cały domu, nie tylko światła ale także przełączniki.

Sprawdzałem to także na pomieszczeniach, w których nic nie mam i nigdy ich nie używałem - również potrafi tak zrobić...

Działa dobrze jedynie wtedy, kiedy całkowicie wyrzucę język polski z ustawień oraz ustawię jeżyk angielski dla całego systemu w telefonie.

Totalnie bezużyteczne...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7957
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lut 09, 2019 12:12 pm

sdsi.... niestety to już musisz do Google zgłaszać.
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

sob lut 09, 2019 12:53 pm

pzygmunt pisze:
sob lut 09, 2019 12:12 pm
sdsi.... niestety to już musisz do Google zgłaszać.
to jasne, to nie jest supli wina :)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7957
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lut 09, 2019 12:56 pm

... serio zgłoś do Google. Nim więcej osób zgłosi tym może szybciej coś z tym zrobią
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

sob lut 09, 2019 12:58 pm

pzygmunt pisze:
sob lut 09, 2019 12:56 pm
... serio zgłoś do Google. Nim więcej osób zgłosi tym może szybciej coś z tym zrobią
ok. ale czy Ty potwierdzasz to co napisałem? Miałeś takie sytuacje; czy też ja coś źle robię, etc..
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7957
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob lut 09, 2019 1:02 pm

Ja nie używam asystenta... mam głośnik EN.
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

sob lut 09, 2019 1:46 pm

Panowie to można uznać za wersje Alpha , teraz tylko może byc lepiej :)
wsosniak
Posty: 400
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

sob lut 09, 2019 2:55 pm

sdsi pisze:
sob lut 09, 2019 12:58 pm
pzygmunt pisze:
sob lut 09, 2019 12:56 pm
... serio zgłoś do Google. Nim więcej osób zgłosi tym może szybciej coś z tym zrobią
ok. ale czy Ty potwierdzasz to co napisałem? Miałeś takie sytuacje; czy też ja coś źle robię, etc..
ja potwierdzam że coś jest nie tak , i to w wersji ENG (na głośniku google home mini). U mnie : "close the kitchen" wyłączył mi wszystkie 29 urządzeń, tak jakbym powiedział "close my home" . Myślałem że źle zrozumiał to co powiedziałem ale sprawdziłęm w MY ACTIVITY i jak byk : Close the ktichen -> 29 devices was turning off. Co dziwne , drugi raz powiedziane "close the kitchen" wykonał poprawnie
sdsi
Posty: 112
Rejestracja: wt lis 14, 2017 10:20 am

sob lut 09, 2019 3:21 pm

No to jak mu ufać?

Są nazwy pomieszczeń do których robi to dobrze (tylko dla tego pomieszczenia) i są takie, dla których działa w obrębie całego domu.
ODPOWIEDZ