Sonoff Basic R2 - firmware "ALL IN ONE" v5.0

dawkor
Posty: 133
Rejestracja: ndz sty 07, 2018 1:20 pm

śr sty 30, 2019 10:03 am

Już sobie sam odpowiedziałem, to jest bmp280, plytka jest uniwersalna, i ważne jaki układ został przylutowany, po sprawdzeniu datasheet jednego i drugiego, na układzie musza być 2 literki typu UP to będzie bme, jeśli sa inne to będzie bmp
link do datasheet.
https://ae-bst.resource.bosch.com/media ... -DS001.pdf
https://ae-bst.resource.bosch.com/media ... -DS002.pdf
nat_tan
Posty: 12
Rejestracja: pt sty 18, 2019 5:51 pm

śr sty 30, 2019 1:00 pm

Witam,
wgrałem soft od Zibiego, strona konfiguracji a tam wybrany na dole 1 DS, w cloudzie pojawiło się ich 8 (rozumiem że takie są możliwości softu) ale żaden nie wskazuje temperatury. Dodam że cały Basic ma jeszcze włączony dodatkowy przycisk na bistabilny.

Poniżej zdjęci Sonoffa, podpowiedzcie gdzie popełniam błąd.
Załączniki
IMG_20190130_135319.jpg
IMG_20190130_135319.jpg (1.26 MiB) Przejrzano 1492 razy
Pozdrawiam
nat_tan
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr sty 30, 2019 1:15 pm

Chyba Data z plusem pomyliłeś.
nat_tan
Posty: 12
Rejestracja: pt sty 18, 2019 5:51 pm

śr sty 30, 2019 7:54 pm

Witam,
miałeś rację, przelutowałem i jest prawidłowo. Odczyty już się pojawiają. Dziękuję.
Pozdrawiam
nat_tan
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr sty 30, 2019 9:09 pm

Testy softu wstrzymane!
Arek.kandula
Posty: 313
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

ndz lut 10, 2019 10:28 am

Hej a gdzie mogę ściągnąć ten soft
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1313
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz lut 10, 2019 11:40 am

Przeczytaj ze zrozumieniem jeden post wyżej przed Twoim.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 227
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

pn lut 11, 2019 4:04 pm

Witam. Zainstalowałem soft. Moduł zainstalowany pokazuje 2 termometry ale brak wskasań podłączone i ustawione jak na załaczonym foto. Podłączenie 2xds, opornik smd 4,7 wlutowany od strony plytki miedzy io2 i 3v3.
Załączniki
IMG_20190211_150107.jpg
IMG_20190211_150107.jpg (91.61 KiB) Przejrzano 1245 razy
IMG_20190211_145534.jpg
IMG_20190211_145534.jpg (129.33 KiB) Przejrzano 1245 razy
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn lut 11, 2019 4:30 pm

W momencie włączenia zasilania modułu dwa ds-y muszą być fizycznie podłączone (równolegle). Zakładam, że tak masz?
Sprawdź też czy moduł poprawnie rejestruje się w Cloudzie, bo jak wcześniej miałeś inne ustawienia, to może być konflikt kanałów.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 227
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

pn lut 11, 2019 4:32 pm

podłączone równolegle. W cloud pokazuje 2 x czujnik temperatury, 1 przekaźnik i 1x czujnik otwarcia,zamkniecia
Zablokowany

Wróć do „Nowości”