8 x DS na ESP (GUI) by Duch__ + THINGSPEAK

tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Sun Feb 10, 2019 6:51 pm

Zadam nieśmiało pytanie. Czy to można wgrać na nowego Sonoff Basica ?
Slon1
Posts: 39
Joined: Tue Mar 06, 2018 9:10 pm
Location: Szczytno

Sun Feb 10, 2019 10:04 pm

Duch Tobie działa to bez wieszania się? Może coś podpowiesz bo już nie wiem o co chodzi. Nawet jak nie ma przekaźników to problem występuje. Najdłużej to 4 dni chodziło bez zawieszania.
User avatar
Duch__
Posts: 502
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Mon Feb 11, 2019 5:33 am

Wersja płytki esp ustawiona na 2.3.0 czy nowsza? Ustawić na 2.3.0
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Slon1
Posts: 39
Joined: Tue Mar 06, 2018 9:10 pm
Location: Szczytno

Mon Feb 11, 2019 7:28 am

Duch__ wrote:
Mon Feb 11, 2019 5:33 am
Wersja płytki esp ustawiona na 2.3.0 czy nowsza? Ustawić na 2.3.0
Miałem ustawioną na 2.5.0 beta, zmieniłem na 2.3.0 i zobaczymy. Sławek pisze, że u niego na 2.4.2 dobrze śmiga więc sprawdzę te dwie na różnych modułach. Oczywiście nie zwróciłem na to uwagi wcześniej chociaż w różnych wątkach o tym wspominano. Dzięki.
User avatar
Duch__
Posts: 502
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Mon Feb 11, 2019 8:27 am

W temacie SuplaSatelIntegrator ostatnio z kolegą cino111 doszliśmy do podobnego rozwiązania. Właśnie moje softy działają na wersji płytki 2.3.0. Ja osobiście korzystam ze starszego Arduino, a inni z nowszych wersji i może tutaj właśnie jest problem.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Pico
Posts: 23
Joined: Thu Nov 01, 2018 11:00 am

Mon Feb 11, 2019 5:35 pm

Duch__ wrote:
Mon Feb 11, 2019 8:27 am
Właśnie moje softy działają na wersji płytki 2.3.0. Ja osobiście korzystam ze starszego Arduino, a inni z nowszych wersji i może tutaj właśnie jest problem.
Można prosić o wyjaśnienie co z tą wersją płytki ? Chodzi o ustwienia programatora w arduino ? Używam Nodemcu v3 .
cino111
Posts: 330
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Mon Feb 11, 2019 5:38 pm

Wersja płytek 2.3.0 tak jak na scr poniżej.
Narzędzia - Płytka - Menedżer płytek
Attachments
Wersja płytek.PNG
Wersja płytek.PNG (13.36 KiB) Viewed 258 times
Pico
Posts: 23
Joined: Thu Nov 01, 2018 11:00 am

Mon Feb 11, 2019 5:48 pm

Dzięki . Już jasne. W tej chwili nie mogę sprawdzić ale napewno instalowałem nowszą wersje. Zmienie i sprawdzimy. Może przestanie się wieszać.

Wlasnie sprawdzilem. Jest 2.5.0 beta.
Teraz mam problem zmienić na inną wersję. W wyszukiwarce bibliotek nie wyszukuje. W moich dokumetach/libriares tez jej nie ma.
Jaķiej używasz ścieżki do bibliotek ?
Obecnie mam taką
http://arduino.esp8266.com/stable/packa ... index.json
blachaxxx
Posts: 20
Joined: Fri Feb 08, 2019 9:23 pm

Mon Feb 11, 2019 6:59 pm

Duch__ wrote:
Sun Feb 10, 2019 6:47 pm
Thingspeak dostaje pomiary przy każdym wysyłaniu, a Supla... to już inny temat. Nigdzie nie ma rozwiązania jak zmusić by każdy kanał zmieniał się za każdym razem, a pzygmunt nabrał wody w usta w tym temacie.
Ok dzięki.
blachaxxx
Posts: 20
Joined: Fri Feb 08, 2019 9:23 pm

Mon Feb 11, 2019 7:01 pm

Thingspeak - czy da się ustawić na wykresie np dobe,lub tydzień bo u mnie pokazuje wykres z 3h?
Post Reply