CZUJNIK BRAMY

Post Reply
Albert
Posts: 44
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm
Location: Chełm

Mon Feb 11, 2019 6:42 pm

Witam, wiem że było ale....

wgrałem odpowiedni soft do basica + przerobiłem go żeby zwierał na wyjściu styki bez 230V. Mam w ustawieniach supli ustawiony czujnik otwarcia/zamknięcia.

Zrobiłem pull-up na wejściu, tj. rezystor 4,7k pomiędzy GPIO14 (5 pin) i +3,3V (1szy pin od przycisku) - stan aktywny, tj. zwarcie do masy - ikona "otwarta", inaczej jest ikona "zamknięta".

Jak zwieram 4 pin(masa) z 5 (GPIO14) to cyka mi przekaźnik.. a powinna się zmieniać ikona w aplikacji w zależności czy jest zwarte czy nie... coś rozumiem zrobiłem źle? :P
Zybi
Posts: 1389
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Mon Feb 11, 2019 7:05 pm

Jaki konkretnie soft wgrałeś, bo to:

- stan aktywny, tj. zwarcie do masy - ikona "otwarta", inaczej jest ikona "zamknięta".

coś mi przypomina.
Albert
Posts: 44
Joined: Fri Jan 04, 2019 8:32 pm
Location: Chełm

Mon Feb 11, 2019 7:22 pm

Kurde mam kilka softów w folderze :P i nie wiem na 100% ale chyba ten poszedł: sonoff_duo_1024_eagle.flash.bin - jak wchodzę na 192.168.4.1 to mam wersję 2.7.2

Wczoraj pobrałem soft multiboard, ale jego raczej nie wgrałem :) ehh masakra normalnie ta skleroza... Zybi może inaczej - jaki soft wgrać, żeby działa mi brama i te ikonki? To sekunda i wgram sobie...
Zybi
Posts: 1389
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Mon Feb 11, 2019 7:37 pm

Tu zerknij:
viewtopic.php?f=11&t=4134
a później do mnie na priv odezwij się.
Post Reply