SUPLA Scripts

Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1669
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr lut 13, 2019 8:47 pm

Tak, jak już masz konto to będzie działać bez zmian.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

śr lut 13, 2019 9:49 pm

fracz czy po aktualizacji trzeba wykonać coś jeszcze?? bo cały czas otwiera mi się wersja 2.8.3. Restart maliny też nie pomaga.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr lut 13, 2019 10:00 pm

Wyczyść cache przeglądarki...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

śr lut 13, 2019 10:42 pm

Dzięki, pomogło 😁
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1669
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw lut 14, 2019 6:02 am

refresh_types.png
refresh_types.png (33.62 KiB) Przejrzano 591 razy
alvaro99
Posty: 39
Rejestracja: śr sty 23, 2019 10:54 pm
Lokalizacja: Brzeszcze

czw lut 14, 2019 4:24 pm

Mam problem z warunkiem

Kod: Zaznacz cały

{{state(0).temperature >= 75}} (ERROR: An exception has been thrown during the rendering of a template ("Error when communicating with Supla API: HTTP: 500") in "__string_template__d7e6fc550653fc5e9bf4a09a9f54d0ce31c67c43c7afc913d385b46959b5e62a" at line 1.)
Chcę otrzymać powiadomienie głosowe gdy temp jest większa niż 75*C.

Nie wiem czy dobrze rozumiem słowo state=kanał tutaj użyte?
Załączniki
2.jpg
2.jpg (21.55 KiB) Przejrzano 536 razy
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg (70.48 KiB) Przejrzano 551 razy
Ostatnio zmieniony czw lut 14, 2019 4:54 pm przez alvaro99, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1669
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw lut 14, 2019 4:51 pm

Źle. Powinieneś podać tam ID kanału - to co zamazales przed KOCIOŁ.
alvaro99
Posty: 39
Rejestracja: śr sty 23, 2019 10:54 pm
Lokalizacja: Brzeszcze

czw lut 14, 2019 5:12 pm

Ok, dzięki, poprawione.... niby wszystko działa ale nie pokazuje powiadomienia na telefonie
PS- na dole zaznaczyłem żeby powiadamiał konkretny telefon
Załączniki
3.jpg
3.jpg (86.71 KiB) Przejrzano 530 razy
alvaro99
Posty: 39
Rejestracja: śr sty 23, 2019 10:54 pm
Lokalizacja: Brzeszcze

czw lut 14, 2019 5:53 pm

Tutaj drugi Screen z dwóch utworzonych powiadomień... pisze POKAZYWANE ale nic nie pojawia się na telefonie.
Załączniki
4.jpg
4.jpg (92.75 KiB) Przejrzano 521 razy
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

czw lut 14, 2019 5:54 pm

Zatrzymaj i uruchom flow w automate
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
ODPOWIEDZ