ten sam wsad co do sanofa i tak samo ??Espablo wrote:Mam taki i używam :bicker wrote:a jak wgrać do socketa
http://www.ebay.pl/itm/ESP8266-WIFI-Wit ... SwiylXBj-1
https://github.com/nodemcu/nodemcu-flasher
ESP8266 v1.8 BETA
-
bicker
-
bicker
w terminalu widzę
CFG BUTTON TYPE: button
BUTTON1 TYPE: button
BUTTON2 TYPE: switch
STATE READ SUCCESS!
w przypadku sonoff'a pod które piny podpinam button2, albo jak zmienić konfiguracje żeby na pierwszym też był button...
w AP nie widzę tego..
CFG BUTTON TYPE: button
BUTTON1 TYPE: button
BUTTON2 TYPE: switch
STATE READ SUCCESS!
w przypadku sonoff'a pod które piny podpinam button2, albo jak zmienić konfiguracje żeby na pierwszym też był button...
w AP nie widzę tego..
-
bicker
rozumiem, że w tej wersji termometr podpinam pod 5 pinpzygmunt wrote:Sonoff nie obsługuje button1/button2 tylko przycisk konfiguracji którym też można załączać przekaźnik
posiadam sanoffa z 5 pinami
+
rx
tx
gnd
?
czy dobrze rozumiem ?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
-
bicker
-
besix
Sprawdziłem i w tej wersji działa superpzygmunt wrote:Pomyliłem. Teraz powinno być ok.
Dzięki Wielkie
Zybi powinien swoją kompilację dopracować
-
Zybi
Cały czas coś "dopracowuję".
Obecnie do oficjalnych źródeł w v1.8 mam dołożone dwie dodatkowe płytki wnoszące zmiany w kodzie i coś może mi "bruździć", bo jeżeli chodzi o samego sonoff-a, to nic w nim nie zmieniałem, tylko po prostu skompilowałem kod w v1.8.
Przemek, a czy ty robiłeś jakieś zmiany w kodzie w stosunku do źródeł na Github-ie przy swojej kompilacji sonoff-a ?
P.S.
Napotykane problemy, tylko nas rozwijają.
Obecnie do oficjalnych źródeł w v1.8 mam dołożone dwie dodatkowe płytki wnoszące zmiany w kodzie i coś może mi "bruździć", bo jeżeli chodzi o samego sonoff-a, to nic w nim nie zmieniałem, tylko po prostu skompilowałem kod w v1.8.
Przemek, a czy ty robiłeś jakieś zmiany w kodzie w stosunku do źródeł na Github-ie przy swojej kompilacji sonoff-a ?
P.S.
Napotykane problemy, tylko nas rozwijają.