SUPLA Scripts

cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt lut 15, 2019 7:44 pm

To cierpliwie czekam, a czy są szanse na warunki dla odległości?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1831
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt lut 15, 2019 7:49 pm

Myślę że już są tylko może nie podpowiada. Spróbuj wpisać w polu np odpowiedzi sceny

Kod: Zaznacz cały

{{state(id kanału z odległością)|json_encode|raw}}
to zobaczysz czy możesz dobrać się do stanu.
alvaro99
Posty: 39
Rejestracja: śr sty 23, 2019 10:54 pm
Lokalizacja: Brzeszcze

sob lut 16, 2019 10:15 am

Panowie, wprowadzilem dwie sceny, zalacz pompke przy 40 st C i wylacz pompke przy 30 st C... Czemu one sie same nie uruchamiaja po spelnieniu warunku? Trzeba dac wykonaj zadanie i dopiero wtedy?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1831
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob lut 16, 2019 2:08 pm

Tak. Do tego co napisałeś masz termostat.
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob lut 16, 2019 4:41 pm

Mam problem ze strefą czasową. Na własnej instancji w cloud jest ok, a w scripts jak niżej. Termostat przełącza się godzinę później.
Załączniki
Screenshot_20190216-141825_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20190216-141825_Samsung Internet.jpg (307.56 KiB) Przejrzano 880 razy
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

sob lut 16, 2019 4:46 pm

cino111 pisze:
sob lut 16, 2019 4:41 pm
Mam problem ze strefą czasową. W cloud jest ok, a w scripts jak niżej. Termostat przełącza się godzinę później.
też mam z tym problem, atakuje fracz'a na priv ale chyba ma mnie dość i poszedł pić :lol:
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob lut 16, 2019 4:58 pm

Dodam tylko że loguję się hasłem, bo przez clouda się nie da.
Załączniki
Screenshot_20190216-175553_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20190216-175553_Samsung Internet.jpg (463.3 KiB) Przejrzano 874 razy
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1831
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob lut 16, 2019 5:58 pm

Spróbujcie zalogować się trzecia opcją - tokenem
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob lut 16, 2019 6:01 pm

fracz pisze:
sob lut 16, 2019 5:58 pm
Spróbujcie zalogować się trzecia opcją - tokenem
Tak zrobiłem. Mam swoją instancję clouda i scripts na jednym RPI. Nie mogłem zaktualizować jakoś scripts i postawił wszystko na nowo. Zakładałem konto wlaśnie tokenem.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1831
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

sob lut 16, 2019 6:02 pm

I zła strefa? To musiałem coś zepsuć
ODPOWIEDZ