Aktualizacja v2.2.0 -> v2.3.0
Moderator: fracz
-
thomass
W .env trzeba razem z ip lub domeną ustawić port.Seba5120 wrote: Mon Feb 18, 2019 7:58 am
Jaki masz adres clouda ustawiony w .env ?
Z portem czy bez?
Ustaw adres z portem i daj restart supli, odczekaj kilkanaście sekund, od razu nie wskakuje...
Nie działał mi token osobisty do połączenia z scripts, po dopisaniu do domeny portu wszystko działa.
Dzięki Seba5120
-
Seba5120
Wczoraj chwilę to studiowałem ale się udałothomass wrote: Mon Feb 18, 2019 8:49 pmW .env trzeba razem z ip lub domeną ustawić port.Seba5120 wrote: Mon Feb 18, 2019 7:58 am
Jaki masz adres clouda ustawiony w .env ?
Z portem czy bez?
Ustaw adres z portem i daj restart supli, odczekaj kilkanaście sekund, od razu nie wskakuje...
Nie działał mi token osobisty do połączenia z scripts, po dopisaniu do domeny portu wszystko działa.
Dzięki Seba5120
-
Kaowiec
-
slavo_s2k
Ja instalowałem po raz pierwszy, na QNAP w Container Station, niestety mam błąd "SUPLA Server is down" gdy dodam jakiekolwiek urządzenie,
Próbowałem powalczyć z konsoli, ale nie wiem gdzie szukać folderu supla-docker
dopiero zaczynam przygodę z supla cloud na QNAP,
wcześniej używałem na domowym serwerku w VirtualBox-ie gotowego obrazu i wszystko śmigało
Próbowałem powalczyć z konsoli, ale nie wiem gdzie szukać folderu supla-docker
wcześniej używałem na domowym serwerku w VirtualBox-ie gotowego obrazu i wszystko śmigało
-
slavo_s2k
Coś jest nie halo
Po instalacji (czystej)i pierwszym zalogowaniu nie można dodawać urządzeń ani smartfonu , po restarcie już dodaje bez problemu , ale jest komunikat "SUPLA server is down"
Po instalacji (czystej)i pierwszym zalogowaniu nie można dodawać urządzeń ani smartfonu , po restarcie już dodaje bez problemu , ale jest komunikat "SUPLA server is down"
-
thomass
Kilka miesięcy temu kupiłem qnap251+ specjalnie dla SUPLI
Cloud zainstalowany z marszu, scripts - brakło wiedzy
Wierzę Wojtek, że jak pochylicie się nad tematem, to i jakiś "tutorial" się znajdzie
-
Seba5120
slavo_s2k wrote: Mon Feb 18, 2019 9:51 pm Coś jest nie halo![]()
Ustaw w .env razem z ip lub domeną port i daj restart.
Wcześniej już o tym pisałem.
Pzdr. Seba
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Tez na qnapie?slavo_s2k wrote: Mon Feb 18, 2019 9:51 pm Po instalacji (czystej)i pierwszym zalogowaniu nie można dodawać urządzeń ani smartfonu , po restarcie już dodaje bez problemu , ale jest komunikat "SUPLA server is down"