Moduł Sonoff SV

Petro0
Posty: 15
Rejestracja: pn sty 28, 2019 12:59 pm

sob lut 23, 2019 7:36 pm

Witam
Posiadam moduł sonoff SV i chciałem wgrać do niego oprogramowanie supla gate ale nie wiem które będzie odpowiednie do tego modułu?
Zrzut ekranu 2019-02-23 20.32.45.png
Zrzut ekranu 2019-02-23 20.32.45.png (22.59 KiB) Przejrzano 3972 razy
a15b7db4-d750-487f-9cf3-0bf6919d620a.jpg
a15b7db4-d750-487f-9cf3-0bf6919d620a.jpg (522.99 KiB) Przejrzano 3972 razy
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob lut 23, 2019 7:56 pm

Niestety - żaden z nich.... proponuję multiborard lub to:download/file.php?id=1697
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Petro0
Posty: 15
Rejestracja: pn sty 28, 2019 12:59 pm

sob lut 23, 2019 8:05 pm

dziękuje bardzo!
Mogę się tylko dowiedzieć dlaczego te wszystkie są złe?
Cz to oprogramowanie obsługuje wyjście bez napięciowe, kontaktron i czujnik temperatury?
Zybi
Posty: 1449
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

sob lut 23, 2019 8:14 pm

Petro0 pisze:
sob lut 23, 2019 8:05 pm
dziękuje bardzo!
Mogę się tylko dowiedzieć dlaczego te wszystkie są złe?
Cz to oprogramowanie obsługuje wyjście bez napięciowe, kontaktron i czujnik temperatury?
Kwestia "wyjścia bez napięciowego" nie zależy od softu tylko sprzętu.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob lut 23, 2019 8:16 pm

Musisz przerobić tego sonoffa, aby mieć wyjście beznapięciowe, na forum masz fotki, google też znajdziesz w necie... przeróbka prosta, chyba wystarczy wylutować zworki smd i jedną wlutować (z drutu). Tu masz zdjęcie po przeróbce: viewtopic.php?t=3471
A czemu nie pasują? Sprawdź pinologię... ;)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Petro0
Posty: 15
Rejestracja: pn sty 28, 2019 12:59 pm

sob lut 23, 2019 8:27 pm

Ok, chyba rozumiem chodzi czy GPIO musi być przypisane odpowiednio?
Z tego co widzę to chyba trzeba wylutować dwa rezystory
Sonoff_SV_mode.jpg
Sonoff_SV_mode.jpg (131.16 KiB) Przejrzano 3955 razy
Czy muszę stosować pullup żeby podłączyć te czujniki otwarcia i temp?
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob lut 23, 2019 8:32 pm

Petro0 pisze:
sob lut 23, 2019 8:27 pm
Czy muszę stosować pullup żeby podłączyć te czujniki otwarcia i temp?
Tak
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Petro0
Posty: 15
Rejestracja: pn sty 28, 2019 12:59 pm

ndz lut 24, 2019 8:51 am

Posiadam jeden taki moduł gotowy z wgranym oprogramowaniem supli i podłączonym kontaktronem ale nie widzę żeby był zastosowany pullup. Kontaktron jest podłączony na 2 piny?
owca9519
Posty: 42
Rejestracja: pn lut 11, 2019 10:56 pm

czw lut 28, 2019 12:59 pm

Petro0 pisze:
ndz lut 24, 2019 8:51 am
Posiadam jeden taki moduł gotowy z wgranym oprogramowaniem supli i podłączonym kontaktronem ale nie widzę żeby był zastosowany pullup. Kontaktron jest podłączony na 2 piny?
Musisz zmienić ustawienia na stronie cloud Supla
Załączniki
Screenshot_2019-02-27-20-02-22-394_com.android.chrome.png
Screenshot_2019-02-27-20-02-22-394_com.android.chrome.png (101.95 KiB) Przejrzano 3718 razy
jack78
Posty: 36
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 8:50 pm

pn wrz 23, 2019 5:21 pm

Witam,
Czy dobrze rozumiem, że aby mieć wyjście beznapięciowe (będę podpinał bramę wjazdową i garażową) muszę skorzystać z 3 rysunku? Czyli (stałe) napięcie podać na 2 piny, zamiast wlutować z płytkę , usunąć 2 rezystory ?
Na jakimś filmiku widziałem również mostek na starym wejściu, tym lutowanym.
ODPOWIEDZ