Sonoff 4CH Pro

Post Reply
GOLDEN
Posts: 37
Joined: Sat Nov 04, 2017 4:45 pm

Sat Jan 26, 2019 11:42 am

Witam

Potwierdzam, że po wgraniu Supli oryginalny pilot działa.
Z innymi nie miałem potrzeby kombinować.

Pozdrawiam
GOLDEN!!!
and111
Posts: 44
Joined: Sun Feb 18, 2018 3:54 pm

Sat Jan 26, 2019 2:33 pm

PuteR wrote:
Thu Jan 24, 2019 9:46 pm
Gdzieś wyczytałem że te sonofy (4ch pro) mimo zmiany oprogramowania działają również z pilotami. Czy ktoś może potwierdzić?? Jeśli tak czy w grę wchodzą tylko te oryginalne piloty czy może mając piloty satel P-4 można by je jakoś zaprogramować do tego??

Coś trochę sam kombinowałem i jakaś reakcja jest.
Jak wcisnę na sonoffie przycisk któregoś z kanałów dwa razy (wyczytałem że tak wprowadza się go w tryb nauki) a następnie przytrzymam przycisk na piloci to na sonoffie zaczyna mrugać zielona dioda a światło raz na przemian się włącza i wyłącza. Niestety jak tylko puszczę przycisk to kolejne wciśnięcia już nic nie dają. Wnioskuję że sonoff jednak odbiera sygnał z pilota tylko go nie zapamiętuję.

Udało się komuś zrobić to poprawnie??
Zaprogramujesz tylko pilot ze stałym kodem. Satel P-4 ma kod dynamicznie zmienny KEELOQ, więc nie wykorzystasz go do SONOFF.
PuteR
Posts: 520
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Jan 26, 2019 3:00 pm

No takim razie trudno, piloty dalej będą leżały w szafie 😀
ironreiker
Posts: 2
Joined: Wed Feb 06, 2019 6:02 pm

Wed Feb 06, 2019 7:55 pm

Witam. Da się zaprogramować kilka pilotów pod jeden przekaźnik? ( np 3 włączniki ścienne w salonie)
zip20
Posts: 12
Joined: Sat May 05, 2018 9:33 pm

Sat Feb 09, 2019 6:53 pm

Są piloty kopiujące z niebieska diodą główny jest z czerwoną
albo luknij tutaj
https://www.youtube.com/watch?v=l-k_XvkZ0jE
ironreiker
Posts: 2
Joined: Wed Feb 06, 2019 6:02 pm

Tue Feb 12, 2019 10:40 am

Niestety nie mam możliwości zastosowania takich pilotów. Nie znalazlem takich pilotów naściennych.
Bajo
Posts: 1
Joined: Sun Jun 17, 2018 6:07 pm

Wed Feb 13, 2019 10:19 am

Czy Sonoff 4CH można wykorzystać do sterowania dwoma roletami zewnętrznymi?
User avatar
maffiu
Posts: 434
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Tue Feb 26, 2019 7:02 pm

podpowiedzcie Panowie bo wpadł wi w ręce 4ch pro v1.1 ni cholery mi to nie chce działać ani na multiboardzie ani na jakimś starszym sofcie od zybiego wszystko niby ok łączy się itd ale przekaźnikiem co najwyżej po przełączeniu ruszy jednym albo wcale czasem go podniesie czasem nie za chwile zaczyna mrugać dioda szybko i brak z nim kontaktu
User avatar
maffiu
Posts: 434
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Tue Feb 26, 2019 8:51 pm

maffiu wrote:
Tue Feb 26, 2019 7:02 pm
podpowiedzcie Panowie bo wpadł wi w ręce 4ch pro v1.1 ni cholery mi to nie chce działać ani na multiboardzie ani na jakimś starszym sofcie od zybiego wszystko niby ok łączy się itd ale przekaźnikiem co najwyżej po przełączeniu ruszy jednym albo wcale czasem go podniesie czasem nie za chwile zaczyna mrugać dioda szybko i brak z nim kontaktu
odpowiem sobie sam trzeba posunąć magiczny suwak na środku płyty nie było tematu :D
tcp
Posts: 171
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Tue Feb 26, 2019 9:07 pm

To ma wyjście beznapięciowe czy zwykłe 220 v ?
Post Reply