Problem z samoczynnym rozłączaniem urządzenia Zamel row-02

Sterownik dwukanałowy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt mar 01, 2019 8:24 am

Zacznij najpierw od tego co Ci napisałem.
kapsa@vp.pl
Posty: 11
Rejestracja: sob sty 06, 2018 4:04 pm

pt mar 01, 2019 9:28 pm

kamilmadel pisze:
pt mar 01, 2019 12:54 am
Zastanawiam się tylko czy postawienie row-02 koło rutera coś zmieni skoro i tak dzieli je jakieś 4 metry? Pytam bo row już wmontowany w instalacje a wyjęcie jest dość problematyczne.
Jeśli row siedzi w puszcze, to postaraj się go wyjąć i sprawdź działanie nawet na wiszących kablach... jeśli pomoże to zmień ułożenie kabli jak wróci do puszki(lub włóż go odwrotnie niż jest obecnie)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7404
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt mar 01, 2019 10:57 pm

Może się tez okazać, że jest problem z tym egzemplarzem albo z routerem. Od wyjęcia trzeba zacząć.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 203
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

sob mar 02, 2019 10:26 am

Zawsze mozesz przyblizyc router bliżej puszki. Ale spróbuj pozyczyc od jakiegos kumpla router i wtedy zobaczyć czy sie sprawa zmieni.
kamilmadel
Posty: 13
Rejestracja: wt lut 26, 2019 12:30 pm

ndz mar 03, 2019 3:36 pm

pzygmunt pisze:
pt mar 01, 2019 10:57 pm
Może się tez okazać, że jest problem z tym egzemplarzem albo z routerem. Od wyjęcia trzeba zacząć.
Egzemplarza bym nie winił bo z sonoffem miałem dokładnie to samo a korzystał on nawet z innego oprogramowania. Najprawdopodobniej jest to wina routera z tym, że nie wiem czy to kwestia konfiguracji czy po prostu taka charakterystyka routera. Zbliżyłem router pod puszkę i nic się nie poprawiło. Czy jest coś co można jeszcze w tym routerze zmienić żeby to działało?
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 915
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

ndz mar 03, 2019 4:13 pm

kamilmadel pisze:
ndz mar 03, 2019 3:36 pm
Czy jest coś co można jeszcze w tym routerze zmienić żeby to działało?
A szerokość kanałów i kanał, na którym nadaje TP-Link masz domyślnie na auto?
Jeśli tak, to sprawdź dla ustawień statycznych jak się będzie zachowywać moduł.
wifi_settings.png
wifi_settings.png (25.55 KiB) Przejrzano 548 razy
kamilmadel
Posty: 13
Rejestracja: wt lut 26, 2019 12:30 pm

ndz mar 03, 2019 4:26 pm

lesny8 pisze:
ndz mar 03, 2019 4:13 pm
A szerokość kanałów i kanał, na którym nadaje TP-Link masz domyślnie na auto?
Jeśli tak, to sprawdź dla ustawień statycznych jak się będzie zachowywać moduł.
wifi_settings.png
Potestuje Jeszcze trochę to ustawienie bo nie chce zapeszać ale chyba rozwiązałeś mój problem lesny8 :D
[Edit] po kilku minutach zabawy ani razu nie rozłączyło a przed zmianą ustawien było to nagminne. Wydaje się, że już będzie dobrze więc dziękuje wszystkim za pomoc, a zwłaszcza lesny8, który trafnie zdiagnozował problem. Jeśli jednak coś się popsuje to wrócę do was po kolejne profesjonalne porady.
Pozdrawiam serdecznie, Kamil.
ODPOWIEDZ