Konfiguracja rolet

dzwo

Witam wszystkich.
Po calonocnej walce z moją instalacją w końcu podległem i nie mam już pomysłu.
Uruchomiłem serwer supla na ruspberry z docera. Do pastylek Shelly 2 wgrałem multiboarda i wybrałem tryb rolet z przyciskiem bistabilnym. Posiadam rolety z krancami oraz przyciski góra dół i pozycja środkowa, ktrora nie zwiera, wtedy roleta się zatrzymuje. Podłączyłem wszystko i zacząłem testować. Wyglada na to ze na silniku przestały dzialac krancowki w efekcie podczas zamykania roleta prawdopodobnie zerwala sie z wału, nie wiem bo to dopiero rano sprawdzę. Teraz silnik sie kręci ale roleta stoi. Czemu tal sie stalo?
Kolejna sprawa to w oprogramowaniu klienckim moge używać tylko tych przycisków chwilowy nie reagują mi te na zamkniecie całkowite. Będę wdzięczny za sugestie w ktorym miejscu mogłem popełnić błędy.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Dziene to co piszesz z tymi krancówkami.
Nie powinno się tak dziać.
Zanim podłączysz shelly najpierw doprowadź do poprawnego działania rolety z użyciem zwykłych przycisków. Dopiero później podłącz to pod Suple. Na końcu musisz skalibrować sterownik wprowadzając czasy otwarcia i zamknięcia.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
dzwo

Post do zamknkecia, po testach okazalo sie ze to byl zbieg okoliczności poprostu nie wytrzymał elemet rolety.

Return to “Pomoc”