Problem z komendami głosowymi

jafcio

Mam problem z komunikatami głosowymi. Google Assistant nie rozpoznaje ich prawidłowo lub w ogóle.
Wszystko jest podpięte prawidłowo , automate zainstalowany prawidłowo.
Po wypowiedzeniu OK google, ( polecenie ) pokazuje tylko napis SPRAWDZAM i nie otrzymuję odpowiedzi głosowych.
Czasem się zdarzy że "załapie" i uzyskuję niezbędną informację ale działa raz na 10 -15 razy.
Ustawiłem sobie powiadomienie ( OK, Google, informacje ). to podaje mi informacje ze świata pokazuje artykuły informuje że " podał najlepsze wyniki wyszukiwania" oraz w trakcie zaczyna się komunikat głosowy który mu zadałem.- Jednocześnie głos automate powiadomienia i podpowiedź google . Głosy się nakładają.
O dziwo to powiadomienie ( słowo informacje ) działa najlepiej co 2-3 raz zadziała . Ja ustawię inne powiadomienie np. ( podaj stan czujników ) - nie ma szans żeby podał to powiadomienie.
Tel; Xperia XZ3 - najnowszy android
Konfiguracja: zgodnie z instrukcją.
Schemat jest prawidłowy bo na stronie scena wykonuje się prawidłowo. Jak temu zaradzić?
Ustawienie komunikatu ( np. Jaka jest temperatura górna bufora ) . Zawsze pozostaje bez odpowiedzi ( zadziała raz n 30 -40 razy).
pzygmunt
Been thanked: 59 times

SUPLA.... Nareszcie w domu.
jafcio

Ale on urządzenia widzi. Scenę widzi. Czasem działa... tylko raz na jakiś czas. No i czemu tak wybiórczo. Jakby było skopsane, wogóle by nie działało. Nie bardzo wiem na co czekać do Googla :(
jafcio

Mam jeszcze jeden problem ze skryptem.
Chciałbym aby wykonała mi się dana scena ale tylko raz

Jeśli temperatura na czujniku 1 >60 i mniejsza niź 43 na czujniku 2 - to mam.

Nie wiem jak dodać aby wykonało się to tylko w godzinach 19 - 21 i tylko raz.
Chcę uniknąć sytuacji że osiągnę 60 stopni właczy mi się drugie urządzenie na określony przeze mnie czas po czym się wyłączy ale na czujniku dalej będzie 60 stopni i się skrypt wykona ponownie. Jak to zablokować...
Proszę o pomoc co tu dodać...

{{state(23810).temperature >60 and state(23812).temperature <43 }} + tylko w godzinach 19-21 i tylko jeden raz.

Z góry dziękuję za pomoc.

Return to “Pomoc”