sonoff sv ver. 1.0 plus Hormann ProMatic

Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pt mar 15, 2019 10:17 am

Na multiboard umiem się zalogować.nie mogę dodać tego sonoffa SV z tym softem do supli
zokopian
Posty: 57
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

pt mar 15, 2019 11:47 am

Jak wypełniłeś wszystkie dane i włączyłeś dodawanie nowych urządzeń, to powinien się dodać. Sprawdź dokładnie wprowadzone dane.
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pt mar 15, 2019 7:46 pm

pojawia się komunikat.
urzAdzenie z którym nawiązano połączenie nie jest kompatybilne z tym kreatorem
zokopian
Posty: 57
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

sob mar 16, 2019 10:50 am

Nie dodajesz urządzenia przez kreator w telefonie, tylko uzupełniasz dane w trybie konfiguracyjnym i włączasz na serwerze dodawanie nowych urządzeń. Urządzenie po poprawnym uzupełnieniu danych doda się automatycznie.
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

ndz mar 17, 2019 6:53 pm

Dane poprawie wpisana a urządzenie nie dodaje się .po naciśnięciu save pojawia się komunikat datę save
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 915
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

ndz mar 17, 2019 8:17 pm

Zrób restart urządzenia. Przy starcie się zarejestruje.
W Cloud nie zapomnij włączyć
rejestracja.jpg
rejestracja.jpg (42.94 KiB) Przejrzano 724 razy
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pn mar 18, 2019 6:45 pm

Dane wpisane restart zrobiony a nadal urządzenie nie dodane do supli.zielons dioda miga a jak nacisne przycisk na sonoffie to zapala się czerwona plus miga zielona .przekaźnik klika przy naciśnięciu.
zokopian
Posty: 57
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

pn mar 18, 2019 7:17 pm

Nie łączy Ci się z siecią - sprawdź dane do swojej sieci WIFI. Jak konfigurację przeprowadzasz na telefonie, to czasami dodaje spację na końcu - przeprowadź konfigurację urządzenia na laptopie.
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

pn mar 18, 2019 7:34 pm

Konfiguracja na laptopie robię.co zauważyłem to sonoffa sam wchodzi w tryb konfiguracji a w instrukcji Zibi mówi żeby 5 razy na usnąć przycisk
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 915
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pn mar 18, 2019 7:54 pm

Wejdź na stronę konfiguracyjną i zobacz co jest w `Last state`.
Jeżeli nie podasz wszystkich niezbędnych danych do połączenia z siecią wifi, czyli SSID i hasło oraz danych do zarejestrowania czyli adres e-mail lub id lokalizacji i hasło do niej to za każdym uruchomieniem moduł będzie wchodził w tryb konfiguracji, dlatego sprawdź co jest w`Last state`.
ODPOWIEDZ