sonoff sv ver. 1.0 plus Hormann ProMatic

zokopian
Posty: 57
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

pn mar 18, 2019 8:01 pm

Jakim programem, z jakimi ustawieniami i na jakiem systemie wgrywałeś ten soft?
Ja wrzucałem na win10pro x64, ESP Flash Download Tool 3.65 i musiałem SPI MODE ustawić na DOUT, na QIO nie mogłem się z nim dogadać. Oczywiście przed wgrywaniem czyściłem blankiem 1M.
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

wt mar 19, 2019 10:27 am

Lesny8 w last stare wifi-connecting
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

wt mar 19, 2019 10:43 am

Win7 32bit flash tools 1,2
zokopian
Posty: 57
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

wt mar 19, 2019 11:24 am

A na routerze nie masz czasem włączonego blokowania nowo dodanych urządzeń?
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 973
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

wt mar 19, 2019 11:46 am

Wpisz jeszcze raz dane do połączenia z wifi czyli ssid i hasło, żeby wykluczyć błędnie wpisane parametry dostępu. Robisz to w miejscu gdzie na pewno masz zasięg?
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
elmaya
Posty: 648
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

wt mar 19, 2019 7:12 pm

wifi 2.4 g lub 5G
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

wt mar 19, 2019 7:23 pm

Inne sonoffa dodają się .ruter przy sonoffie SV i nadal nie dodany tak jakby nie było wifi w nim.chyba padnięty jest
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

śr mar 20, 2019 5:43 pm

Jest możliwe że spaliło się coś od wifi w nim.tylko dziwi mnie fakt że łączy się z strona do konfiguracji supli.
zokopian
Posty: 57
Rejestracja: pt sty 11, 2019 9:00 pm

śr mar 20, 2019 6:24 pm

Spróbuj jeszcze raz soft wgrać. Tym razem ustaw spi mode na DOUT. Oczywiście wcześniej wyczyść blankiem.
8x Zamel SRW-01,
1x Zamel SBW-01,
1x Zamel MEW-01,
1x Sonoff TH 10,
7x Sonoff Touch,
2x Sonoff Socket
1x Sonoff SV,
1x Shelly 1,
4x sonoff mini,
1x nodemcu + BME 280,
2x Sonoff POW R2
1x Sonoff S55
1x MoesHouse switch 2 gang
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

śr mar 20, 2019 7:45 pm

Wszystkie sposoby już użyłem.za każdym razem blinkiem czyszczone.dzis nowy sonoffa otrzymałem i jego bez problemu dodałem.moze ktoś podejmie się u siebie tego sonoffa uruchomi.
ODPOWIEDZ