Aktualizacja dla IOS & HomeKit

Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 496
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

czw lut 14, 2019 6:57 am

nowy1 pisze:
śr lut 13, 2019 7:21 pm
pzygmunt pisze:
śr lut 13, 2019 7:18 pm
To jeszcze potrwa.
U mnie działa :)
Jak masz to ogarnięte
Kaowiec
Posty: 71
Rejestracja: śr lip 26, 2017 8:15 am
Lokalizacja: Czernichów

czw lut 14, 2019 4:31 pm

U mnie też działa.
Większość od dawna. Bezbłędnie.

Nie wklejam innych pokoi do tam "od SUPLI" są głównie światła.

Hej Siri :mrgreen:
Załączniki
HOME_7393.jpg
HOME_7393.jpg (81.63 KiB) Przejrzano 1976 razy
HOME_7392.jpg
HOME_7392.jpg (87.43 KiB) Przejrzano 1976 razy
HOME_7390.jpg
HOME_7390.jpg (83.13 KiB) Przejrzano 1976 razy
corso
Posty: 29
Rejestracja: pt lis 17, 2017 7:38 am
Lokalizacja: Ruda Śląska

sob lut 16, 2019 10:03 am

Ładnie, też będę musiał się kiedyś zabrać za zrobienie integracji z Homekit z suplą. Ostatnio odkryłem, że są wsady dla sonoffa z natywnym wsparciem Homekit. Testuję jedno takie gniazdko i muszę powiedzieć, że ładnie to działa. Nawet siri rozumie "turn off gniazdko".
pikciu
Posty: 22
Rejestracja: pn lut 04, 2019 11:20 pm

śr lut 20, 2019 10:06 pm

Podpowiecie jak to jest zrealizowane? Jakieś hasła wystarczą resztę pogooglam ;)
homebridge + linki? Ma ktoś sterowanie roletami?
Kaowiec
Posty: 71
Rejestracja: śr lip 26, 2017 8:15 am
Lokalizacja: Czernichów

śr lut 20, 2019 10:23 pm

pikciu pisze:
śr lut 20, 2019 10:06 pm
Podpowiecie jak to jest zrealizowane? Jakieś hasła wystarczą resztę pogooglam ;)
homebridge + linki? Ma ktoś sterowanie roletami?
Musisz miec:
- własna instancja supla i skrypty
- zainstalowane homebridge
- zainstalowane pluginy homebridge-http-webhooks (do "trudniejszych urządzeń" - bramy, rolety) homebridge-http-switch (do lamp i przelaczników) homebridge-http-temperature-sensor (albo inna podobna, do temperatury), itd...

Wszystko działa tak:
homebridge, przez pluginy, steruje za pomocą linków ze skryptów lub linków bezpośrednich całą suplą, jednocześnie sprawdzając stan urządzeń i pokazując je w aplikacji Dom... Uff

Sceny, harmonogramy, zdarzenia i cała logika idzie z aplikacji Dom.
Od kilku miesięcy działa u mnie i jestem zachwycony (a nie używam jeszcze prawie wcale linków bezpośrednich).
Wszystko jest opisane na TYM forum!
miko1282
Posty: 409
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

śr mar 20, 2019 8:14 am

nowy1 pisze:
śr lut 13, 2019 7:21 pm
pzygmunt pisze:
śr lut 13, 2019 7:18 pm
To jeszcze potrwa.
U mnie działa :)
Jak to zrobiłeś?
pio999
Posty: 3
Rejestracja: czw sty 11, 2018 9:21 am

pt mar 29, 2019 2:39 pm

Witajcie. Nie udzielam się, ale bacznie obserwuje. Szacun za dobrą robotę.
Myślcie czasem troszkę o nas z IOSem :D
Czujemy się ostatni :cry:
Pozdrawiam
rafaelcxk
Posty: 11
Rejestracja: śr sty 30, 2019 8:36 pm

sob kwie 06, 2019 1:28 pm

Dołączam się z prośbami o HomeKIt
Wyczekuję z niecierpliwością zapewne jak wszyscy z iOS.
qba93
Posty: 97
Rejestracja: czw kwie 18, 2019 10:09 pm

pn cze 10, 2019 9:56 pm

@Kaowiec
Jak to zrobiłeś na iOS?
rafaelcxk
Posty: 11
Rejestracja: śr sty 30, 2019 8:36 pm

czw gru 19, 2019 8:19 pm

https://mojmac.pl/2019/12/19/homekit-ko ... en-source/

Czy aby teraz nie będzie łatwiej zrobić integrację?
ODPOWIEDZ