Google Home

User avatar
pzygmunt
Posts: 6640
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Mar 17, 2019 11:10 am

Jak dodam rolety to zaproszę pierwsze osoby do beta testów.
andrzejano
Posts: 250
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Sun Mar 17, 2019 1:21 pm

Kiedy można się spodziewać sterowania bramami?
User avatar
nowy1
Posts: 322
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Sun Mar 17, 2019 1:51 pm

pzygmunt wrote:
Sun Mar 17, 2019 11:10 am
Jak dodam rolety to zaproszę pierwsze osoby do beta testów.
Piszę się mam 12 rolet w supli :)
User avatar
lesny8
Posts: 741
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Sun Mar 17, 2019 2:24 pm

Do GH chciałem dodać urządzenia zarejestrowane na swojej instancji, ale czegoś mi tu ewidentnie brakuje
gh.jpg
gh.jpg (42.84 KiB) Viewed 1065 times
Dotarłem na githubie do takiego fixa, który został poprawiony z tym commitem, ale dalej nie rozumiem czemu mam taki błąd.
Jakie są wymogi prywatnych instancji? Porty 80 i 443 przekierowane, certyfikat od Let's Encrypt jest. Co więcej trzeba zrobić?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6640
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Mar 17, 2019 3:58 pm

Musisz zarejestrować swoją instancje. Jak i gdzie to zrobić podam dopiero za jakiś czas.
User avatar
lesny8
Posts: 741
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Sun Mar 17, 2019 4:37 pm

pzygmunt wrote:
Sun Mar 17, 2019 3:58 pm
Musisz zarejestrować swoją instancje. Jak i gdzie to zrobić podam dopiero za jakiś czas.
No i wszystko jasne, dzięki za info.
Kiedyś już podejmowałem taką próbę, ale miałem jeszcze chmurę i serwer w wersji bez wsparcia dla GH i otrzymawszy stosowny komunikat odłożyłem temat na później.
andrzejano
Posts: 250
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Sun Mar 17, 2019 5:57 pm

pzygmunt wrote:
Sat Mar 09, 2019 1:37 pm
https://storage.googleapis.com/hc-eap/S ... Schema.pdf

Spróbuje podpiąć tez sensory na podstawie tej nieoficjalnej dokumentacji.

Temperatura/Wilgotność/Odległość/Zużycie energii
Kiedy uruchomisz bramy?Sorry, ale brakuje mi tylko tej funkcji i bedzie jak chyba dla większości prawie komplecik
arqiu70
Posts: 4
Joined: Fri Jan 04, 2019 9:27 am

Tue Mar 19, 2019 6:52 am

Cześć
Czy może wiadomo kiedy mogą pojawić się w GH czujniki temperatury, wilgotności, odległości(ciśnienia)?
Pozdrawiam.
miko1282
Posts: 371
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Wed Mar 20, 2019 6:28 pm

Pomorze mi ktoś z komunikatami głosowymi ? Z poziomu google home mogę sterować oświetleniem, lecz po polsku głosowo nie zabardzo, jak to poprawić ?
chocoslawo
Posts: 4
Joined: Fri Mar 22, 2019 9:09 pm

Fri Mar 22, 2019 9:14 pm

A ja mam problem z integracją supli z google home. W supli mam aż jedno urządzenie (rgbw dimmer i to z własnej modyfikacji). A Supli widoczne ok. Google Home widzi ok (czyli jako dwa) ale tyle. O ile w Supli wszystko działa ok o tyle w GH czasami widać stan urządzenia ale zazwyczaj "urządzenie niedostępne". Konto ponownie dodane, synchronizacja etc nic nie dają. Skoro w Supli działa to samo urządzenie raczej ok. Macie może jakiś pomysł?
Post Reply