SUPLA Scripts & Google Assistant

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
remontica
Posts: 9
Joined: Mon Dec 24, 2018 9:43 am

Sat Mar 23, 2019 4:27 am

Wczoraj z nudów wydaĺem komendę asystentowi analogicznie jak wcześniej w google now i o dziwo zadziałało😎.komendy głosowe sterujące 3ma sonoff-ami do ogrzewania oraz do bramy hulają aż miło.jedyny mankament to komenda do sonofff gate obsługującego otwarcie bramy.na hasło "otwórz" asystent mówi że nie rozumie lecz wykonuje polecenie i na dodatek jego głos miesza się z żeńskim podającym stan przekaźnika z supla scripts.pozostaje jedynie zmienić komendę.dodam,że supla nie sparowana z google home, który i tak nie widział przekaźnika sonoff gate tylko same basic
akir
Posts: 101
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Sat Mar 23, 2019 9:05 am

Mam odpowiedż wykonanano, ale żadne z urządzeń nie reaguje. W supla.fracz.com mam nazwane po angielsku open the gate, turn light żadna z komend nie chce wykonać faktycznie zmiany stanu urządzeń. Telefon i głośnik potwierdzają włajkanano :)

W logach na supla fracz mam
Dziś o 11:09
23 marca 2019 11:09:59
voice n.d. Odebrano komendę głosową: open the gate

dlaczego n.d., a nie scena?
User avatar
fracz
Posts: 1487
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat Mar 23, 2019 3:38 pm

No a masz do czegoś skonfigurowane taka komendę?
akir
Posts: 101
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Sat Mar 23, 2019 5:48 pm

fracz wrote:
Sat Mar 23, 2019 3:38 pm
No a masz do czegoś skonfigurowane taka komendę?
Tyle czasu używam twoich supla scripts.... Zapomniałem dodać komendy głosowej, zrobiłem sama nazwę heh, dzięki. Zrobiłem scenę movie time, gasi światła, opuszcza ekran projektora, lecz jedna komenda nie mogę już odpalić projektora bo używam broadlink. Trzeba czekać aż supla będzie połączona z ifttt i będzie normlanie można wybierać urządzenia.
adik123456
Posts: 1
Joined: Thu May 23, 2019 7:43 pm

Thu May 23, 2019 8:24 pm

Witam Wszystkich
Zainteresował mnie temat połączenia AG i Supli przez IFTTT i w związku z tym czy mógł by ktoś łopatologicznie od początku do końca opisać co po kolei zrobić, żeby móc komendą głosową np. uruchomić światło przy użyciu np Zamel ROW-01? Z góry dziękuje za taką instrukcję.
Post Reply