Grupy kanałów

Albert
Posty: 54
Rejestracja: pt sty 04, 2019 8:32 pm
Lokalizacja: Chełm

czw mar 28, 2019 10:43 am

Witajcie.

Czy ja robię cos źle czy tak ma być... w aplikacji mozna tworzyc grupy kanałów. Nie da sie jednak wrzucic w jedną grupe np. Sonoffa do otwierania bramy (zwierającego styki) z np. oswietleniem garażu. Jak dodam brame do grupy to przy próbie dodania oświetlenia pokazuje ze nie można dodać nic więcej do tej grupy. Wynika to z przerobki sposoby działania sonoffa do bramy?
Simono
Posty: 327
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

czw mar 28, 2019 10:52 am

Grupy są tylko dla tego samego typu urządzeń.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw mar 28, 2019 11:26 am

Mówiąc suplowo: dla kanałów z tą samą funkcją. A wynika to z faktu że nie da się zaświecić bramy ani otworzyć światła.
Albert
Posty: 54
Rejestracja: pt sty 04, 2019 8:32 pm
Lokalizacja: Chełm

czw mar 28, 2019 6:52 pm

No i dzięki bardzo za odpowiedź. Tak podejrzewałem ale potrzebowalem utwierdzenia mnie w tym przekonaniu:)

Pozdrawiam!
AdamT
Posty: 93
Rejestracja: ndz sty 06, 2019 9:42 am
Lokalizacja: Kraków

wt maja 14, 2019 9:19 am

Czy można:
Urządzenia ROW-01 i ROW-02
Około 50 do 60 kanałów.
Jak wyłączyć jedną grupą "DOM" wszystkie kanały pomijając oświetlenie zewnętrzne.
Do grupy nie można przypisać więcej niż 10 kanałów.
Można to robić przy pomocy google home ale wyłączy również oświetlenie zewnętrzne.
??
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7971
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt maja 14, 2019 9:35 am

Wyślij na priv-a adres email na którym masz konto to Ci zwiększę limit.
ODPOWIEDZ