Sonoff Basic R2 - firmware "ALL IN ONE" v5.0

arto
Posty: 7
Rejestracja: ndz sie 26, 2018 12:13 pm

ndz mar 31, 2019 10:04 pm

@Zybi - a może czas zgasić światło i spuścić wodę... i nie psuć atmosfery, skoro reguły ci nie odpowiadają...
Zybi
Posty: 1436
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

ndz mar 31, 2019 10:13 pm

arto pisze:
ndz mar 31, 2019 10:04 pm
@Zybi - a może czas zgasić światło i spuścić wodę... i nie psuć atmosfery, skoro reguły ci nie odpowiadają...
A prosiłem, nie pasuje nie czytać, nie zaglądać.
arto
Posty: 7
Rejestracja: ndz sie 26, 2018 12:13 pm

ndz mar 31, 2019 11:16 pm

Ale to nie ja łamię reguły, bo o honorze to chyba nie ma co wspominać, dla ciebie to utopia... na zasadzie plucia świni w oczy... pozdro ;)
Zybi
Posty: 1436
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn kwie 01, 2019 5:37 am

Ulżyło Ci?
maly_13
Posty: 56
Rejestracja: pt paź 28, 2016 3:55 am
Lokalizacja: Wlkp.

śr kwie 03, 2019 9:32 am

a jaka jest szansa na soft
w użyciu: supla, nettemp...
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1019
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

śr kwie 03, 2019 10:46 am

maly_13 pisze:
śr kwie 03, 2019 9:32 am
a jaka jest szansa na soft
Aby od Zibi dostać soft musisz mu wysłać id Esp aby mógł zrobić ci kompilacje pod konkretny układ - jednorazowy
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

śr kwie 03, 2019 10:54 am

A gdzie od znaleźć
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1019
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

śr kwie 03, 2019 11:13 am

Zakażdym razem gdy używasz np
Flash Download Tools , przy wgrywaniu , kasowaniu , wyświetla się w okienku
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

śr kwie 03, 2019 11:41 am

Ok rozumiem .więc muszę poprosić zibiego i wysłać mu id sonoff
tomkowski
Posty: 99
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

śr kwie 03, 2019 11:58 am

To i ja mam pytanie w temacie Basic R2 + soft od Zybi.
Dostałem jakiś czas temu soft w wersji 5.0 Wgrałem (czyszcząc wcześniej blankiem), odpaliłem, rozgłasza sieć z poprawnym ID w nazwie.
Do sieci się podłączam i..klops.
Nie jestem w stanie otworzyć strony konfiguracji modułu. Próbowałem z kompa i telefonu, na różnych przeglądarkach.

Jakaś dobra rada? Ewentualnie inny soft "dopasowany" do 8285?
Chyba, że moduł za długo leżał i zanudził się na śmierć.
Zablokowany