V2.3 opóźnienia...

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 905
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

czw kwie 04, 2019 6:37 pm

Z grupami jest faktycznie jakiś problem. Czasami nie pokazują się grupy (w moim przypadku grupa - mam utworzoną jedną) - jest pusty ekran. Wystarczy wtedy włączyć (można od razu wyłączyć) dowolne urządzenie (i nie musi to być urządzenie z grupy). Po ponownym wejściu w grupy jest już ok.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
wsosniak
Posty: 400
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

czw kwie 04, 2019 6:41 pm

pzygmunt pisze:
czw kwie 04, 2019 5:25 pm
No to muszę jeszcze wyczaić w czym problem z grupami o czym pisał @josh ale to dopiero we wtorek. Wcześniej nie dam rady.
Jak instalowałem to na drugim tablecie, widząc komentarze o tym na forum , zwróciłem na to uwagę. Tzn, uruchomiłem nową aplikację i zerkałem , raz na kanały raz na grupy . Kiedy zaczęły się pojawiać własne ikonki na kanałach , to w tym momencie zniknęły grupy wogóle. Czekałem , czekałem ..... dopiero jak zamknąłem aplikację i uruchomiłem ją na nowo to wszytskie kanały pokazywały się już z własnymi ikonkami i grupy też już były widoczne .
and111
Posty: 97
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 3:54 pm

czw kwie 04, 2019 7:14 pm

Pobrałem plik z 18:49:

Samsung Galaxy J5, android 7.1.1 - działa
Samsung Galaxy J7, android 8.1.0 - działa
Xiaomi Redmi 5a, android 8.1.0 - działa
Samsung Galaxy tab 3, android 4.4.2 - nie działa - "aplikacja SUPLA została zatrzymana"
Samsung Galaxy Trend 2 Lite, android 4.4.4 - nie działa - "aplikacja SUPLA została zatrzymana"
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7972
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw kwie 04, 2019 9:24 pm

Tam gdzie coś jeszcze nie działa (szczególnie tam
gdzie wysypuje się apka) potrzebowałbym zdalny dostęp przez teamviewer-a do kompa z podłączonym smartfonem/tabletem i zainstalowanym AndroidStudio.... ale to dopiero we wtorek.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1090
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pt kwie 05, 2019 6:09 am

PuteR pisze:
czw kwie 04, 2019 1:20 pm
michael pisze:
czw kwie 04, 2019 12:33 pm
PuteR pisze:
czw kwie 04, 2019 12:26 pm
Na własnych instancjach powinno działać?? U mnie instalacja ok uruchamia się bez problemu ale zmienionych ikon nie ma.
Działa, tylko musisz mieć wersję Cloud'a 2.3.6
Ooo a ja mam 2.3.2 :] czy jest oficjalna aktualizacja czy trzeba to jakoś samemu przeprowadzać ze źródeł??
Jest na githubie :)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt kwie 05, 2019 7:43 am

Na androidzie 4.4.2 zadziałało włącznie z hasłem :shock:
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7972
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt kwie 05, 2019 8:35 am

wojtas567 pisze:
pt kwie 05, 2019 7:43 am
Na androidzie 4.4.2 zadziałało włącznie z hasłem :shock:
?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt kwie 05, 2019 9:01 am

Sorki hasło zaproponował mi eset nawet nie zauważyłem, że dodali taka funkcję.
Wyskoczyło mi okienko w trakcie instalacji czy ma być zabezpieczone a, że robiłem jeszcze co innego to odruchowo kliknąłem tak :) dalej no cóż.
Dopiero jak zacząłem przeglądać dokładniej to doszedłem.
Pozdrawiam
Wojtek
mirek_t
Posty: 8
Rejestracja: czw sty 24, 2019 1:40 pm

pt kwie 05, 2019 6:59 pm

witam
nagle znikneły grupy.
po wybraniu 3 kropek jest pusto
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 905
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt kwie 05, 2019 7:03 pm

Włącz dowolne urządzenie z poziomu aplikacji i grupy się pojawią.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ