Przekłamania temperatury - nieprawidłowy odczyt przez krótki czas

wsosniak
Posty: 404
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

czw kwie 11, 2019 5:36 am

@fracz ? się delikatnie przypominam :) zeby te duze skoki temperatury przy termostacie odrzucać

z góy dziękuję

sytuacja z dzisiaj :
Załączniki
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (86.67 KiB) Przejrzano 811 razy
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1829
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw kwie 11, 2019 8:25 am

Pamiętam, ale nieprędko to zrobię.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn lip 29, 2019 8:32 am

Poprawiłem ten pomiar temperatury. Dodałem kontrolę CRC i teraz nie pokazuje i nie wysyła już bzdur na serwer.
Źródła do pobrania na moim forku. Przykład wykorzystania tego jest dla wersji inCan ale można to dodać także do innych kompilacji
https://github.com/Espablo/supla-espres ... ee/develop
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pn lip 29, 2019 9:52 am

Espablo , a dla primary GUI przewidujesz poprawkę? Jakis czas temu posaleś, ze dopracujesz soft.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn lip 29, 2019 9:58 am

Oczywiście, że tak ale Primary GUI to była taka przerwa dla mnie bo padł mi komputer z linuxem. Na forum jest głośno o problemach z pomiarem temp więc teraz jak mam linuxa to staram się to rozwiązać.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Patryk
Posty: 774
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

pn lip 29, 2019 10:33 am

Espablo pisze:
pn lip 29, 2019 9:58 am
Oczywiście, że tak ale Primary GUI to była taka przerwa dla mnie bo padł mi komputer z linuxem. Na forum jest głośno o problemach z pomiarem temp więc teraz jak mam linuxa to staram się to rozwiązać.
@espablo.
Czy może, oczywiście, jak byś miał kiedyś czas, "stworzył" Byś soft, który by obsługiwał np 1xDHT22 + 5 x ds18b20.
Na pewno by się bardzo przydał, szczególnie tym co mają własne kotłownie ?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn lip 29, 2019 11:18 am

Jak "baza" będzie gotowa to takie wodotryski sami będziecie sobie dodawać.
Dodam tylko, że jestem teraz na urlopie i zostawiłem na biurku załączony moduł inCan z nowym softem. Jak na razie (od kilku dni) nie mam błędnych odczytów.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pn lip 29, 2019 11:28 am

Jak urlop to nie ma co dopytywać :D , ale te softy pod linuxa strasznie skomplikowane. Wiekszosc osob na forum jednak pisze już pod arduino a nie jest ono doskonale. Primary GUI dalo nowe mozliwości i trzymamy kciuki zebys je dla nas podrasowal :D
ODPOWIEDZ