Przekłamania temperatury - nieprawidłowy odczyt przez krótki czas

wsosniak
Posts: 327
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Thu Apr 11, 2019 5:36 am

@fracz ? się delikatnie przypominam :) zeby te duze skoki temperatury przy termostacie odrzucać

z góy dziękuję

sytuacja z dzisiaj :
Attachments
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (86.67 KiB) Viewed 443 times
User avatar
fracz
Posts: 1569
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Apr 11, 2019 8:25 am

Pamiętam, ale nieprędko to zrobię.
User avatar
Espablo
Posts: 1455
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Jul 29, 2019 8:32 am

Poprawiłem ten pomiar temperatury. Dodałem kontrolę CRC i teraz nie pokazuje i nie wysyła już bzdur na serwer.
Źródła do pobrania na moim forku. Przykład wykorzystania tego jest dla wersji inCan ale można to dodać także do innych kompilacji
https://github.com/Espablo/supla-espres ... ee/develop
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posts: 634
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Mon Jul 29, 2019 9:52 am

Espablo , a dla primary GUI przewidujesz poprawkę? Jakis czas temu posaleś, ze dopracujesz soft.
User avatar
Espablo
Posts: 1455
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Jul 29, 2019 9:58 am

Oczywiście, że tak ale Primary GUI to była taka przerwa dla mnie bo padł mi komputer z linuxem. Na forum jest głośno o problemach z pomiarem temp więc teraz jak mam linuxa to staram się to rozwiązać.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Patryk
Posts: 411
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Mon Jul 29, 2019 10:33 am

Espablo wrote:
Mon Jul 29, 2019 9:58 am
Oczywiście, że tak ale Primary GUI to była taka przerwa dla mnie bo padł mi komputer z linuxem. Na forum jest głośno o problemach z pomiarem temp więc teraz jak mam linuxa to staram się to rozwiązać.
@espablo.
Czy może, oczywiście, jak byś miał kiedyś czas, "stworzył" Byś soft, który by obsługiwał np 1xDHT22 + 5 x ds18b20.
Na pewno by się bardzo przydał, szczególnie tym co mają własne kotłownie ?
User avatar
Espablo
Posts: 1455
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Mon Jul 29, 2019 11:18 am

Jak "baza" będzie gotowa to takie wodotryski sami będziecie sobie dodawać.
Dodam tylko, że jestem teraz na urlopie i zostawiłem na biurku załączony moduł inCan z nowym softem. Jak na razie (od kilku dni) nie mam błędnych odczytów.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
cino111
Posts: 634
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Mon Jul 29, 2019 11:28 am

Jak urlop to nie ma co dopytywać :D , ale te softy pod linuxa strasznie skomplikowane. Wiekszosc osob na forum jednak pisze już pod arduino a nie jest ono doskonale. Primary GUI dalo nowe mozliwości i trzymamy kciuki zebys je dla nas podrasowal :D
Post Reply