Jak wprowadzić ponownie moduł w config

Sterownik rolet
Post Reply
User avatar
TomekSkarabeusz
Posts: 24
Joined: Tue May 29, 2018 6:14 am

Sat Apr 13, 2019 4:48 pm

Zamontowałem dzisiaj 6 modułów. I oczywiście ostatni się wysypał. Wyglądało to tak, że po podłączeniu zasilania był w trybie config i migał. Zanim jednak podpiąłem go pod Supla Cloud minęło trochę czasu. I jak wróciłem do programowania Zamel świecił już światłem ciągłym. Przyciskam przycisk na 5 sek. i nic. Nie zamrugał. Wyłączyłem zasilanie, zgasło i już się nie zaświecił. Jak wprowadzić go ponownie w tryb config? Uprzedzam, że napięcie jest podane :)
User avatar
pzygmunt
Posts: 6896
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Apr 13, 2019 7:51 pm

L masz, a może N-a nie masz?
To co opisujesz wyglada na uszkodzenie modułu. Są dwa sposoby.

1. Przytrzymujess przycisk CONFIG przez min 5 sek.
2. Klikasz przyciskami otwierania/zamykania tak jak na tym filmiku

https://m.youtube.com/watch?v=al6R-Q65aP4
User avatar
TomekSkarabeusz
Posts: 24
Joined: Tue May 29, 2018 6:14 am

Sat Apr 13, 2019 8:06 pm

Na zaciskach jest napięcie. Teraz też widzę, że dioda się ledwo żarzy.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6896
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Apr 13, 2019 8:10 pm

Jest L i N czy tylko L? Sprawdzasz probówką czy miernikiem? Może nie masz jeden fazy?
User avatar
TomekSkarabeusz
Posts: 24
Joined: Tue May 29, 2018 6:14 am

Sun Apr 14, 2019 7:28 am

Mam fazę :) Sprawdzam miernikiem i probówką.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6896
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Apr 14, 2019 10:03 am

Ja nie pytam tylko o fazę.
User avatar
TomekSkarabeusz
Posts: 24
Joined: Tue May 29, 2018 6:14 am

Sun Apr 14, 2019 1:52 pm

Brniemy w ślepy zaułek.
Na zacisku L Zamela jest faza (sprawdzona probówką) a do N przykręcony jest przewód neutralny. Napięcie sprawdzone jest miernikiem
User avatar
wojtas567
Posts: 1782
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sun Apr 14, 2019 3:25 pm

Możesz podłączyć ten moduł na biurku zasilając go przewodem z wtyczką i sprawdzić czy zadziała.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
TomekSkarabeusz
Posts: 24
Joined: Tue May 29, 2018 6:14 am

Sun Apr 14, 2019 3:42 pm

Jak nie zadziałało w puszce od razu sprawdzałem na biurku. Mam kontakt z przedstawicielem Zamela.
Post Reply