SRW-01 zmiana routera i bałagan:(

Sterownik rolet
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 467
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sun Apr 14, 2019 1:51 pm

To zerknij jeszcze w ustawienia DHCP. Może tam jest domyślnie ograniczenie do 10 adresów.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
User avatar
pzygmunt
Posts: 6866
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Apr 14, 2019 3:52 pm

Jaca wrote:
Sun Apr 14, 2019 1:02 pm
pzygmunt wrote:
Sun Apr 14, 2019 10:02 am
Po dodaniu tego modułu w ostatnim kroku masz podsumowanie. Odczytaj z niego poprzedni status.
No i tu jest problem - jedyne co mogę odczytać z ekranu telefonu to : konfiguracja zakonczona powodzeniem... reszta tekstu jest obcięta i nie mogę odczytać...
To w takim razie

1. Przełącz moduł w tryb konfiguracji
2. Połącz się z siecią WIFi zaczynającej się od nazwy „ZAMEL-SRW-01”.
3. Otwórz stronę http:://192.168.4.1
4. Odczytaj LAST STATE
Jaca
Posts: 11
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Apr 14, 2019 4:19 pm

Last state: WiFi - wrong password. Kompletnie zgłupiałem - przecież sieć jest jedna i hasło takie samo wszędzie?
Jaca
Posts: 11
Joined: Sat Apr 13, 2019 7:27 pm

Sun Apr 14, 2019 6:35 pm

Problem rozwiązany - telefon miał zapisane w pamięci błędne hasło do Wifi i podmieniał je przy logowaniu. Pomogło wyłączenie fona na kilka minut a potem ręczne wpisywanie hasła przy szukaniu modułu - wszystko znowu śmiga jak powinno. Dziękuję za cierpliwość i poświęcony czas.
rav.b
Posts: 59
Joined: Mon Nov 26, 2018 9:09 am
Location: Kraków/Lipnica Mała

Mon May 20, 2019 9:17 am

Jaca wrote:
Sun Apr 14, 2019 1:03 pm
Robert Błaszczak wrote:
Sun Apr 14, 2019 10:44 am
A czy przypadkiem Huawei B525 nie ma ograniczenia do 10 urządzeń?
Maksymalna ilość podłączonych klientów: 64
Tu muszę dodać cegiełkę od siebie: 32 na pasmo 2,4GHz oraz 32 na pasmo 5GHz
Polecam do analiz MES darmowego CalculiX -a
3x SRW-01, 3x ROW-02, 1x ROW-01, 1x SLW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01
Arek.kandula
Posts: 283
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed Jun 19, 2019 8:26 am

Gucio2607. wrote:
Sat Apr 13, 2019 8:17 pm
Też zmieniłem router na ten sam model co Ty masz i jedyne co musiałem zrobić to zmienić nazwę i hasło sieci na takie jak miałem na starym.. działa bez zarzutu a modułów mam już ponad 20 w całym domu plus telefony laptopy i telewizor..dobry wybór
A jak zmieniłeś nazwę oraz hasło w tym routerze
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 467
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Wed Jun 19, 2019 8:36 am

Pani Kasia Ci wytłumaczy: https://www.youtube.com/watch?v=fFwktM4bdEc :lol: :D

Co prawda, nie na tym samym modelu routera, ale procedura jest taka sama.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Arek.kandula
Posts: 283
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed Jun 19, 2019 8:43 am

Super dzięki. dużo zachodu było by żeby wszystkie 10 sonoff dodawać do nowej sieci
gorzken
Posts: 10
Joined: Sat Nov 09, 2019 2:16 pm

Sat Nov 09, 2019 7:48 pm

Ciekawe, miałem podobny problem. Spróbuję zrobić tak jak napisałeś...
Post Reply