Jak podłączyć do NICE Robus 600/1000

Matusz
Posts: 6
Joined: Mon Apr 15, 2019 12:50 pm

Mon Apr 15, 2019 3:02 pm

A co z tą diodą na SBW? Podłączałem później pod napięcie 24V i też nic się nie działo.
User avatar
pzygmunt
Posts: 5180
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Apr 15, 2019 3:10 pm

Dioda powinna świecić chyba, że ktoś ją w konfiguracji wyłączył ale nawet wtedy powinna migać przy łączeniu z serwerem/wifi.
Skontaktuj się proszę jutro z Zamelem. Jeżeli coś jest nie tak z modułem to go wymienią. Ewentualnie wyślij fotę jak to podłączyłeś.
Matusz
Posts: 6
Joined: Mon Apr 15, 2019 12:50 pm

Mon Apr 15, 2019 4:36 pm

po nieudanej próbie podłączenia do napędu bramy, spróbowałem podłączyć moduł do prostownika żeby sprawdzić czy działa.
Nie zareagował ani razu, nawet na wciskanie guzika konfiguracji.

Czarny-minus
Żółty-plus
Napięcie 24V
Last edited by Matusz on Fri Apr 19, 2019 2:38 pm, edited 2 times in total.
User avatar
pzygmunt
Posts: 5180
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Apr 15, 2019 5:11 pm

Wygląda na uszkodzony.
Matusz
Posts: 6
Joined: Mon Apr 15, 2019 12:50 pm

Mon Apr 15, 2019 6:50 pm

Ok, jutro dzwonię do Zamel i odsyłam. Mam nadzieję, ze nie będzie problemu z wymianą.
Matusz
Posts: 6
Joined: Mon Apr 15, 2019 12:50 pm

Fri Apr 19, 2019 11:39 am

Zamel wymienił moduł na nowy bez problemu.
Nowy podłączyłem i jest ok.
Ale mam inny problem.
Dodałem nowe urządzenie
Ale nie widzę go w aplikacji.
Coś tam wyświetla że haslo złe.
Ale gdzie to hasło wpisać i do czego to hasło.
I jeszcze proszę wyjasnijcie mi jak wpisac do urzadzenia we/wy identyfikator lokalizacji i haslo
Last edited by Matusz on Fri Apr 19, 2019 2:39 pm, edited 1 time in total.
maly_13
Posts: 25
Joined: Fri Oct 28, 2016 3:55 am

Fri Apr 19, 2019 1:36 pm

urządzenie dodałeś przez aplikację wejdz w moja supla i tam powinno się pojawić, wykasuj zdjęcie z serwerem bo każdy wejdzie, żle wpisałeś hasło do wifi
Matusz
Posts: 6
Joined: Mon Apr 15, 2019 12:50 pm

Fri Apr 19, 2019 2:58 pm

Ok zatrybiło. Mialem błędne hasło do wifi wpisane. Ale wyjasnijcie mi po co na cloud.supla wyswietla sie komunikat zeby do urzadzenia sterującego wpisac identyfikator i haslo?
User avatar
pzygmunt
Posts: 5180
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Apr 19, 2019 6:17 pm

To się pokazuje dla starszych wersji urządzeń
Post Reply