Proszę o pomoc Raspberry PI Extenstion 01

Patryk125

Witam wszystkich, zwracam się do was z uprzejmą prośbą o pomoc bo nie radzę sobie sam.
Jestem nowicjuszem i nie znam się za bardzo... a chodzi mi dokładnie o to że bardzo chciał bym zrealizować projekt otwierania i zamykania bramy za pomocą raspberri pi 3 B. Robię tak jak na stronie supla jest napisane dokładnie krok po kroku ale utkwiłem w miejscu gdzie jak już wkładam kartę SD z obrazem rbpiext01 (Obraz karty SD zawierający system RASPBIAN wraz ze skompilowanym oprogramowanie supla-dev . Konfiguracja (/etc/supla-dev/supla.cfg) dostosowana do obsługi rozszerzenia RB PI EXT 01. ) i odpalam raspberri spodziewałem się interfejsu graficznego systemu raspian a tu każe mi podać login więc pisze Pi hasło raspberry i dalej nie wiem co mam robić? nie znam się na oprogramowaniu... dodam tylko tyle że nie mogę podłączyć do raspberri Kabel sieciowy LAN bo nie mam jak ale chciał bym aby on zadziałał przez Wi-Fi
robię dokładnie jak piszą tutaj... https://majsterkowo.pl/otworz-brame-fur ... pberry-pi/
czy ktoś z was może mi pomóc? z góry bardzo dziękuję.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Login: pi
Hasło: raspberry

Przeczytaj ten opis (konfiguracja WiFi)
https://www.raspberrypi.org/documentati ... ess-cli.md

W razie pytań pisz.
Ewentualnie podłącz Raspberry kablem do routera, to wtedy będę Ci mógł to zdalnie skonfigurować przez TeamViewer-a.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Patryk125

teraz tak myślę sobie... chyba będzie prościej i łatwiej jak zamiast raspber. zastosuję moduł bramowy supla. Jest już gotowy... tylko nie mogę znaleźć gdzie można go zakupić... może ktoś z was wie?
pzygmunt

Patryk125

Wielkie Dzięki :)
Patryk125

Kolego pzygmunt, a czy byłbyś w stanie jak proponowałeś zdalnie ustawić mi w raspberry że wifi będzie działać ? bo ja już mam go podłączonego pod siec lan... i owszem w Supla widzę go i komunikuje się z telefonem ale ja muszę mieć dostęp do sieci przez Wifi a nie lan... pomożesz?
pzygmunt

Patryk125 wrote:Kolego pzygmunt, a czy byłbyś w stanie jak proponowałeś zdalnie ustawić mi w raspberry że wifi będzie działać ? bo ja już mam go podłączonego pod siec lan... i owszem w Supla widzę go i komunikuje się z telefonem ale ja muszę mieć dostęp do sieci przez Wifi a nie lan... pomożesz?

Wejdź na www.acsoftware.pl tam w prawym górnym roku "Pomoc" i TeamViewer.
Pobierz i uruchom
Patryk125

mam już team viewer
pzygmunt

To wyślij na priv-a ID
Patryk125

już :)

Return to “Pomoc”