V2.3 opóźnienia...

skutacz
Posty: 12
Rejestracja: ndz lut 11, 2018 6:15 am
Kontaktowanie:

śr maja 01, 2019 10:47 am

U mnie już jest ok.

Jednak znów zrywa wykres, czy ktoś zna przyczynę lub sposób jak to wyeliminować?
Załączniki
Screenshot_20190501-131336_SUPLA.jpg
Screenshot_20190501-131336_SUPLA.jpg (175.86 KiB) Przejrzano 824 razy
Screenshot_20190501-123755_SUPLA.jpg
Screenshot_20190501-123755_SUPLA.jpg (178.13 KiB) Przejrzano 831 razy
Usługi druku 3d
www.custom.com.pl
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7410
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr maja 01, 2019 5:10 pm

Te dziury są wtedy gdy pomiary były rzadziej niż 10 min. Dzieje się tak jeśli w momencie zapisu pomiaru moduł był offline.

Wykresy ładują się w paczkach po 100. Dlatego pierwszym razem może to dłużej trwać. Zapisy są co 10 min.

Najwidoczniej skrypty łączą wszystkie punkty i nie pokazują dziur.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1827
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr maja 01, 2019 5:17 pm

Na skryptach pojawiają się dziury na wykresach jeżeli mamy moduł na innym internecie i nałożymy te dwa odczyty.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 298
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

śr maja 01, 2019 5:23 pm

pzygmunt pisze:
śr maja 01, 2019 5:10 pm
Te dziury są wtedy gdy pomiary były rzadziej niż 10 min. Dzieje się tak jeśli w momencie zapisu pomiaru moduł był offline.

Wykresy ładują się w paczkach po 100. Dlatego pierwszym razem może to dłużej trwać. Zapisy są co 10 min.

Najwidoczniej skrypty łączą wszystkie punkty i nie pokazują dziur.
Z tymi dziurami to jest różnie, ładuję wykres 24h i jest poszatkowany pomimo tego że moduł jest online na cloudzie od 18 godzin. Po kilku minutach ładuję ten sam wykres i jest OK.
Załączniki
Screenshot_20190502-093633_SUPLA.jpg
Screenshot_20190502-093633_SUPLA.jpg (212 KiB) Przejrzano 662 razy
Screenshot_20190502-095059_SUPLA.jpg
Screenshot_20190502-095059_SUPLA.jpg (193.51 KiB) Przejrzano 662 razy
Ostatnio zmieniony czw maja 02, 2019 7:53 am przez makrz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7410
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr maja 01, 2019 7:04 pm

Zwiększę ten czas z > 10min na >=20 min uznawane za dziurę i zobaczymy jak to wyjdzie.... z tym, że najwcześniej w piątek.
Patryk
Posty: 615
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr maja 01, 2019 7:24 pm

Mam kilka termometrów, i u mnie takie "dziury" nie występują.
Wszystkie termometry na sofcie ESP 8266 Primary GUI @espablo.
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

czw maja 02, 2019 2:08 am

Proponuję dodać jakiś przycisk do zwijania i rozwijania wszystkiego gdyż przy dużej liczbie kanałów rozwijanie każdej lokalizacji jest bardzo uciążliwe
Screenshot_20190502-030400.jpg
Screenshot_20190502-030400.jpg (250.26 KiB) Przejrzano 697 razy
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pt maja 03, 2019 10:02 am

Czasem nie ładuje mi odczytów z kilku lokalizacji
Screenshot_20190503-110021.jpg
Screenshot_20190503-110021.jpg (74.9 KiB) Przejrzano 600 razy
Screenshot_20190503-110031.jpg
Screenshot_20190503-110031.jpg (144.52 KiB) Przejrzano 600 razy
Publiczny cloud, android 8.0, tel. oneplus3
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1827
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt maja 03, 2019 1:26 pm

Otwórz wykres i poczekaj cierpliwie, za pierwszym razem trwa to trochę.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 973
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pt maja 03, 2019 1:59 pm

A zwróciliście uwagę że dla wykresów da sie przesowac znacznik (te pomarańczowe linie) i dla wilgotności można zaznaczyć słupek. Rozumiem że w przyszłości w tym przecięciu linii pojawi się wartość i analogicznie dla słupka.
IMG_20190503_155610.jpg
IMG_20190503_155610.jpg (78.39 KiB) Przejrzano 568 razy
IMG_20190503_155629.jpg
IMG_20190503_155629.jpg (92.53 KiB) Przejrzano 568 razy
ODPOWIEDZ