V2.3 opóźnienia...

Awatar użytkownika
Lector
Posty: 543
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

ndz maja 05, 2019 9:52 am

No właśnie u mnie też problem z wykresami. Jak widać połączenie niby jest a wykresy rwie.

Jeszcze spróbuję z dołożona anteną do Wemos D1 mini, lub z oddzielnym zasilaniem. Teraz zasilanie idzie z Sonoff 4CH Pro.
Załączniki
Screenshot_2019-05-05-11-48-48-620_org.supla.android.png
Screenshot_2019-05-05-11-48-48-620_org.supla.android.png (83.11 KiB) Przejrzano 837 razy
Screenshot_2019-05-05-11-48-29-187_com.android.chrome.png
Screenshot_2019-05-05-11-48-29-187_com.android.chrome.png (171.18 KiB) Przejrzano 837 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8462
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 05, 2019 10:00 am

@Lector - Wyślij mi na priv-a id kanału i adres serwera. Sprawdzę jak to wygada w bazie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8462
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 05, 2019 12:04 pm

Rzeczywiście jest jakiś bug po stronie Android-a. Dziwne zachowanie SQL-lite-a. Tak jakby gubił rekordy przy odczycie. Sprawdzam...
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 543
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

ndz maja 05, 2019 12:24 pm

No to mnie uspokoiłeś że to nie wina modułu.
Patryk
Posty: 778
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

ndz maja 05, 2019 3:11 pm

Czy wykresy dla czujnika głębokości też są planowane ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8462
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 05, 2019 3:32 pm

OK. Błąd zlokalizowany i poprawiony. Chodziło o zaokrąglanie liczb zmiennoprzecinkowych. Efekt był na tyle dziwny, że wyglądało jakby ginęły rekordy z bazy ;).

Poprawioną wersję można pobrać z Google Drive.

Co do czujnika głębokości.
Wszystkie pomiary będą dostępne w formie wykresów ale dopiero w kolejnych wersjach. Obecnie pomiary głębokości nie są nawet
zapisywane historycznie w cloudzie.
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 543
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

ndz maja 05, 2019 3:46 pm

No i teraz jest OK, fakt mam jeszcze jakieś przerwy, ale odłączałem czujniki i kombinowałem z rezystorami. Więc pewnie to to.
Obserwujemy dalej :D
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

ndz maja 05, 2019 4:01 pm

Bywają dziury ale to te właśnie te momenty kiedy nie było zliczania (odłączony licznik).
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pn maja 06, 2019 6:27 am

U mnie na Android 8.1.0 brak wykresów dla termometrów DS.
Wykresy dla czujników DHT działają bez problemów.

Sugerując się wcześniejszymi wpisami - przed weekendem wyczyściłem całą historię pomiarów i wykresy dla DS nadal nie działają.
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8462
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn maja 06, 2019 6:33 am

@michael - rozumiem, że chodzi o prywatnego clouda. Możesz mi udzielić jakiegoś dostępu do testów ?
ODPOWIEDZ