Opcji której najbardziej aktualnie brakuje mi w SUPLA to możliwość połączenia i sterowania głowicą termostatyczną.
Montowanie własnej elektroniki raczej odpada bo w obudowie nie ma na to miejsca. Trzeba by do ESP8266 dopiąć bluetooth a wcześniej snifferem podejrzeć co jest przesyłane z i do głowicy. Co do samej głowicy to chyba eQ-3 będzie optymalna bo kosztuje 100zł więc chyba jedna z najtańszych i ogólnodostępnych.
Głowica Termostatyczna Bluetooth
-
wwpiotr
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
wwpiotr
O sprzęt się nie boje bo rozwiązań jest sporo np. Mega2560 z hc-06 i mamy wszystko co nam potrzeba.
Kwestia softu czy dacie rade zintegrować te urządzenia i obsługiwać głowicę za pomocą SUPLA
Kwestia softu czy dacie rade zintegrować te urządzenia i obsługiwać głowicę za pomocą SUPLA
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
O soft się nie bojęwwpiotr wrote:O sprzęt się nie boje bo rozwiązań jest sporo np. Mega2560 z hc-06 i mamy wszystko co nam potrzeba.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
wwpiotr
pzygmunt dobra to ja na wtorek organizuje sprzęt - kiedy będzie soft
a tak serio macie rozpisaną tablicę prac do udostępnienia, bo patrząc po forum coraz więcej osób śledzi projekt tym samym coraz więcej osób trzymacie w niepewności
a tak serio macie rozpisaną tablicę prac do udostępnienia, bo patrząc po forum coraz więcej osób śledzi projekt tym samym coraz więcej osób trzymacie w niepewności
-
wojciech_m
-
moondec
Zauważyłem, że się robi bałagan na forum. Wątek z głowicami już był viewtopic.php?f=9&t=307
Może warto je połączyć? Zastanawiam się też czy Zamel nie byłby zainteresowany wypuszczeniem takiej głowicy. Również czekam na jakieś rozwiązanie dla głowic.
Może warto je połączyć? Zastanawiam się też czy Zamel nie byłby zainteresowany wypuszczeniem takiej głowicy. Również czekam na jakieś rozwiązanie dla głowic.
-
maciekelga
Heja,
ja też jestem zainteresowany obsługą głowic na BLE. Fajnie gdyby udało się to zintegrować z SUPLA, to jest chyba jedyna rzecz jaka mi brakuje na tą chwilę właśnie.
ja też jestem zainteresowany obsługą głowic na BLE. Fajnie gdyby udało się to zintegrować z SUPLA, to jest chyba jedyna rzecz jaka mi brakuje na tą chwilę właśnie.
-
0xFF
Kupiłem taką głowicę do testu.
Sprawdzę co tam Niemcom udało się rozkodować.
Sprawdzę co tam Niemcom udało się rozkodować.