Automatyczne zamykanie bramy wjazdowej o danej godzinie

muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

czw maja 09, 2019 8:40 am

Automatyczne zamykanie bramy wjazdowej o danej godzinie
Ustawiłem i pojawia się info na żółtym polu "W celu wykonania akcji czujnik otwarcia bramy musi działać poprawnie. "
czemu tak jest?
a gdy wchodze w ustawienia przekaźnika który sonoff SV jest taki komunikat SuplaBundle\Entity\IODeviceChannel object not found.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8474
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw maja 09, 2019 8:55 am

Coś usuwałeś i coś się rozjechało. Który serwer i jaki ID urządzenia to sprawdzę gdzie jest błąd ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8474
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw maja 09, 2019 9:15 am

Sprawdź teraz
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

czw maja 09, 2019 9:47 am

pzygmunt pisze:
czw maja 09, 2019 9:15 am
Sprawdź teraz
niestety na drugiej bramie do garażu tak samo
patrze na status ostatniego wykonania to w trakcie.....
a po paru min zmieniło się na czerwono Wykonania czwartek, 9 maja 2019 11:48 Brak czujnika
więc coś z tym czujnikiem musi być,
ale mi dobrze wyświetla na aplikacji jeśli otwarta to otwarta
Załączniki
brama.png
brama.png (40.09 KiB) Przejrzano 1485 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8474
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw maja 09, 2019 9:55 am

Musisz podłączyć czujnik
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

czw maja 09, 2019 9:59 am

pzygmunt pisze:
czw maja 09, 2019 9:55 am
Musisz podłączyć czujnik
a ok już rozumie muszę wybrać czujnik otwarcia w tym urządzeniu
już tak robiłem ale wtedy znika mi czujnik otwarcia na aplikacji i nie widze czy w danej chwili brama w jakim jest położeniu
jest możliwość aby ten czujnik wył wybrany w tym urządzeniu a na aplikacji on nie znikał?
Ostatnio zmieniony czw maja 09, 2019 10:04 am przez muchac35, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8474
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw maja 09, 2019 10:03 am

Upewnij się, że masz. Usuwałem z Twojego konta nieistniejący czujnik.
Ten komunikat na żółto zawsze się pojawia.
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

czw maja 09, 2019 10:08 am

pzygmunt pisze:
czw maja 09, 2019 10:03 am
Upewnij się, że masz. Usuwałem z Twojego konta nieistniejący czujnik.
Ten komunikat na żółto zawsze się pojawia.
teraz wybrałem go i działa ale czujnik znikł mi w aplikacji
da się aby był też w aplikacji widoczny aby był widoczny aktualny stan urządzenia?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8474
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw maja 09, 2019 10:14 am

Sam nie zniknął. Musiał go ktoś usunąć.
Jak czujnik jest spięty z kanałem to w aplikacji zmienia się ikona. Jak ikona się nie zmienia to czujnik źle działa i harmonogram też nie będzie działał.
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

czw maja 09, 2019 10:26 am

pzygmunt pisze:
czw maja 09, 2019 10:14 am
Sam nie zniknął. Musiał go ktoś usunąć.
Jak czujnik jest spięty z kanałem to w aplikacji zmienia się ikona. Jak ikona się nie zmienia to czujnik źle działa i harmonogram też nie będzie działał.
No już widze faktycznie zmienia się ikona ale na guziku którym otwieram i zamykam to jest super
Wielkie dzięki za tyle podpowiedzi
Załączniki
brama+.png
brama+.png (53.74 KiB) Przejrzano 1457 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ / Jak to zrobić”