v2.3 RC

Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

pt maja 10, 2019 1:51 pm

Jest OK wiec Zamel moze wypuszczac MEW-ke:)
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt maja 10, 2019 1:52 pm

Aktualizuje się i działa bezproblemowo i płynnie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Simono
Posty: 343
Rejestracja: pn wrz 17, 2018 5:26 pm

pt maja 10, 2019 4:09 pm

Również potwierdzam bezproblemową aktualizację z alphy i 2.2.5
Zarówno ostatnie alphy jak i RC u mnie działają całkowicie poprawnie.

To teraz czekam jeszcze tylko na aktualizacje dla prywatnych dockerów.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8449
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt maja 10, 2019 5:03 pm

wsosniak pisze:
pt maja 10, 2019 10:41 am
u mnie wszystko śmiga bez problemu (chciaż zrobiłem tylko aktualizację z 2.3 alpha) i też nie testowałem (bo nie mam) liczników energii elektrycznej i imulsów.

Przy okazji proszę (przypominam się) o jedną poprawkę do rolet : jeśli dana roleta jest zamknięta (czyli 100% zasłoniecia) a nie ma do niej w cloud przypiętego czujnika całkowitego zamkniecia, to na liscie urządzeń , ikonka danej rolety powinna się zmienić na zamknietą - czyli tak jak to jest już zrobione przy grupie rolet . z góry dziękuję :)
Pobierz jeszcze raz i już powinno być OK.
wsosniak
Posty: 405
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pt maja 10, 2019 5:12 pm

pzygmunt pisze:
pt maja 10, 2019 5:03 pm
wsosniak pisze:
pt maja 10, 2019 10:41 am
u mnie wszystko śmiga bez problemu (chciaż zrobiłem tylko aktualizację z 2.3 alpha) i też nie testowałem (bo nie mam) liczników energii elektrycznej i imulsów.

Przy okazji proszę (przypominam się) o jedną poprawkę do rolet : jeśli dana roleta jest zamknięta (czyli 100% zasłoniecia) a nie ma do niej w cloud przypiętego czujnika całkowitego zamkniecia, to na liscie urządzeń , ikonka danej rolety powinna się zmienić na zamknietą - czyli tak jak to jest już zrobione przy grupie rolet . z góry dziękuję :)
Pobierz jeszcze raz i już powinno być OK.
i jest ok ! bardzo dziękuję ! :)
szym3k
Posty: 192
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

pt maja 10, 2019 6:00 pm

Simono pisze:
pt maja 10, 2019 4:09 pm
Również potwierdzam bezproblemową aktualizację z alphy i 2.2.5
Zarówno ostatnie alphy jak i RC u mnie działają całkowicie poprawnie.

To teraz czekam jeszcze tylko na aktualizacje dla prywatnych dockerów.

Przecież docker jest aktualny - 2.3.7 ;)
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt maja 10, 2019 6:13 pm

Można w rankingach licznika zwiększyć czcionkę kWh. ?
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt maja 10, 2019 6:22 pm

szym3k pisze:
pt maja 10, 2019 6:00 pm
Simono pisze:
pt maja 10, 2019 4:09 pm
Również potwierdzam bezproblemową aktualizację z alphy i 2.2.5
Zarówno ostatnie alphy jak i RC u mnie działają całkowicie poprawnie.

To teraz czekam jeszcze tylko na aktualizacje dla prywatnych dockerów.

Przecież docker jest aktualny - 2.3.7 ;)
Ale są Bugi obsługujące liczniki.
Marek79
Posty: 7
Rejestracja: ndz lut 10, 2019 9:54 am

pt maja 10, 2019 8:05 pm

U mnie aktualizacja przebiegła bez problemów. Wykresy to super sprawa. Mam pytanie tylko czy nie ma możliwości aby wykresy od razu pojawiały się na wybrany przedział czasowy, czyli np. 24h. Obecnie wykresy po wybraniu obejmują około 2-3h i należy ściągać wykres by zobaczyć wybrany przedział czasowy w całości. Własne ikonki też się fajnie prezentują.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8449
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt maja 10, 2019 8:56 pm

Marek79 pisze:
pt maja 10, 2019 8:05 pm
U mnie aktualizacja przebiegła bez problemów. Wykresy to super sprawa. Mam pytanie tylko czy nie ma możliwości aby wykresy od razu pojawiały się na wybrany przedział czasowy, czyli np. 24h. Obecnie wykresy po wybraniu obejmują około 2-3h i należy ściągać wykres by zobaczyć wybrany przedział czasowy w całości. Własne ikonki też się fajnie prezentują.
Wykresy muszą się pobrać, a pobiera się zawsze cała brakująca historia tylko to chwilę trwa.
ODPOWIEDZ