v2.3 RC

rav.b
Posts: 67
Joined: Mon Nov 26, 2018 9:09 am
Location: Kraków/Lipnica Mała

Sat May 11, 2019 3:56 am

Witam,

Zauważyłem pewna anomalię, mianowicie jeżeli druga lokalizacja i kolejne są rozwinięte to gdy nastąpi "zakotwiczenie" ich nazwy u góry ekranu to nie da się zwinąć tej lokalizacji. Natomiast gdy lekko zjedziemy na dół i zakotwiczenie ustąpi to zwinąć już możemy tą lokalizację.

Nagrałem ekran z telefonu (załącznik), wersja pobrana z GDRIVE wczoraj po aktualizacji rolet.
Attachments
record-20190511-052414.7z
Plik wideo .mp4
(3.34 MiB) Downloaded 41 times
Polecam do analiz MES darmowego CalculiX -a
3x SRW-01, 3x ROW-02, 1x ROW-01, 1x SLW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01
Arek.kandula
Posts: 286
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Sat May 11, 2019 6:12 am

Działa.super sprawa.
tumi
Posts: 30
Joined: Sat Sep 30, 2017 5:37 pm

Sat May 11, 2019 6:41 am

U mnie też działa 😄 świetna robota!
Dunay
Posts: 70
Joined: Thu Jan 04, 2018 7:39 pm

Sat May 11, 2019 5:13 pm

Mam problem albo raczej uwagę. W przypadku rysowania wykresów temperatur, biorąc całą historię dostępną występują wartości mocno odstające od normalnych (150 stopni, 250 st,) zdarza mi się to w przypadku czujnika DS18B20. Przez co cały wykres wygląda na bardzo spłaszczony a jedynie strzały w górę w tych odstających wartościach. W Domoticzu istnieje możliwość usuwania takich wartości. Czy w Supli jest coś takiego, albo przewiduje się?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7077
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat May 11, 2019 5:19 pm

Twój moduł nie powinien wysyłać "śmieci" do chmury.
User avatar
fracz
Posts: 1603
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sat May 11, 2019 6:39 pm

Nadal nie ma poziomo :cry:
User avatar
pzygmunt
Posts: 7077
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat May 11, 2019 6:42 pm

W v2.4 będzie. W tej można odblokować układ pionowy jedną flagą ale na "własną odpowiedzialność"
edm
Posts: 140
Joined: Mon Jan 15, 2018 6:18 pm

Sat May 11, 2019 6:50 pm

Zrobiłem bez problemów aktualizacje z 2.3 alpha. Dziś odkryłem wykresy - świetne.
Trochę się już pisze o licznikach zużycia energii (prądu), czy poza testowymi modułami zamela które kiedyś były rozdane, są oficjalne urządzenia na sprzedaż?
User avatar
shimano73
Posts: 942
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Sat May 11, 2019 7:56 pm

No to ja mam problem , podczas próby przeglądania wykresów mojej MEW'ki , po ściągnięciu się danych , wyświetla się wykres i nagle aplikacja się restartuje, dzieje się to za każdym razem kiedy próbuje .
Telefon LG G2 mini D620 antek 5.0
Na poprzednich wersjach, które to umożliwiały nie było problemu
Zainstalowana wersja 2.3.1, czyszczenie danych aplikacji nie pomaga , kilkukrotnie instalowałem , resetowałem telefon , nic nie pomaga
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
User avatar
pzygmunt
Posts: 7077
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat May 11, 2019 8:24 pm

shimano73 wrote:
Sat May 11, 2019 7:56 pm
No to ja mam problem , podczas próby przeglądania wykresów mojej MEW'ki , po ściągnięciu się danych , wyświetla się wykres i nagle aplikacja się restartuje, dzieje się to za każdym razem kiedy próbuje .
Telefon LG G2 mini D620 antek 5.0
Na poprzednich wersjach, które to umożliwiały nie było problemu
Zainstalowana wersja 2.3.1, czyszczenie danych aplikacji nie pomaga , kilkukrotnie instalowałem , resetowałem telefon , nic nie pomaga
Możesz mi ten telefon udostępnić zdalnie przez TeamViewer/AndroidStudio ?
Post Reply