Licznik energii elektrycznej
-
Albert
To coś mi się przyśnło pewnie
a jest wgl w planach w przyszłości dorzucić taką opcję? Jak pytanie już było to wybacz.
-
cino111
@pzygmunt prośba o wystawienie softu na Wemosa z 2 licznikami jak w komentarzu pod artykułem na majsterkowo https://majsterkowo.pl/chcesz-oszczedza ... -impulsow/
-
Patryk
Będzie ( w przyszłości ) dostępny soft licznika ( energii, wody), ale napisany w arduino ide ?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
No to taka mocna prowizorka w odniesieniu do taryf... ale można coś takiego wykombinować pod warunkiem, że na pokładzie będziesz miał zegar czasu rzeczywistego. Pobieranie z internetu nie rozwiązuje sprawy ponieważ po restarcie może internetu już nie być i zonk.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
o_rany
..a mozna dodac funkcje na przycisk bistabilny opcje: jesli zwarte to licznik 1 jesli rozwarte to licznik 2? ..a na przycisk dac zegar zewnetrzny- wiem ze prowizora ale po co mieszac w cloudzie jak i tak masz tam co robicpzygmunt wrote: Wed May 15, 2019 1:53 pm No to taka mocna prowizorka w odniesieniu do taryf... ale można coś takiego wykombinować pod warunkiem, że na pokładzie będziesz miał zegar czasu rzeczywistego. Pobieranie z internetu nie rozwiązuje sprawy ponieważ po restarcie może internetu już nie być i zonk.